28.04.2010 toate
Prim-ministrul Vlad FILAT s-a intilnit astazi cu Olaf SWANTEE, presedintele Grupului Orange pentru Europa

Olaf SWANTEE i-a prezentat Premierului diploma obtinuta de Grupul Orange pentru Europa la Congresul Mondial de Telecomunicatii de la Barcelona pentru implementarea celei mai avansate tehnologii mobile - HD Voice.

Presedintele Grupului Orange pentru Europa a subliniat interesul pentru dezvoltarea pietii de telecomunicatii din Moldova, mentionind ca vor fi efectuate investitii majore in acest sector. Astfel, in anul 2010, vor fi investite circa 500 mil. lei, fiind planificate deschiderea a noi locuri de munca si eficientizarea serviciilor.

Prim-ministrul a salutat proiectele si investitiile preconizate de Grupul Orange, precizind ca Guvernul va acorda tot suportul si asistenta necesara in acest sens.

„Proiectele si sectorul investitiilor constituie pentru noi un domeniu prioritar si vital, de aceea vom crea un climat favorabil in acest sens”, a spus Vlad FILAT.

Premierul a specificat ca este in stadiu de pregatire un amplu proiect in domeniul tehnologiilor informationale, care va fi implementat cu sustinerea Bancii Mondiale. Vlad FILAT a subliniat ca va insista asupra procesului de liberalizare a economiei nationale, inclusiv a domeniului telecomunicatiilor.

„Domeniul telecomunicatiilor este unul sensibil, dar determinant, care influenteaza procesele economice, si noi vom acorda toata sustinerea necesara pentru dezvoltarea lui. Dispunem de un nivel bun in ceea ce priveste infrastructura de telecomunicatii, avem tineri instruiti si putem presta servicii de calitate. Republica Moldova poate fi o platforma strategica, o punte de legatura intre Est si Vest in domeniul respectiv”, a accentuat Vlad FILAT.