26.10.2012 toate
Compania ORANGE a donat zece calculatoare Liceului Teoretic "Mihai Eminescu" din Cahul

Saptamana trecuta, Compania ORANGE, lider al telefoniei mobile din Republica Moldova a donat Liceului Teoretic "Mihai Eminescu " din orasul Cahul 10 calculatoare noi si o imprimanta, astfel contribuind la echiparea unei sali de calculatoare in incinta institutiei de invatamant.

Mobilierul cu care a fost dotata respectiva sala de calculatoare a fost procurat de catre Consiliul Raional Cahul in comun acord cu Primaria orasului Cahul.
La eveniment au fost prezenti Elena Bacalu, vicepresedinte al raionului Cahul, viceprimarul Tatiana Romaniuc, Lilia Moraru, inspector al Directiei generale de invatamant din cadrul Consiliului raional Cahul si Vladimir Graur, shop manager al filialei Orange Cahul.

Odata cu taierea panglicii de inaugurare cei prezenti au avut ocazia de a-si exprima opinia referitor la importanta acestui eveniment.

Vladimir Graur, in luarea sa de cuvant, a vorbit despre importanta companiei ORANGE in Moldova, care in afara prestarii serviciilor de telefonie mobila si internet, sustine si proiecte sociale, precum cel lansat la Cahul. Directorul general al companiei ORANGE Moldova, Liudmila Climoc, a acceptat cu mare placere proiectul dat mai ales ca nu era doar initiativa scolii, ci si a asociatiei parintilor elevilor. Cu regret, directorul general nu a putut participa la eveniment, dar a transmis un mesaj de salut.

"Multumesc celor care ni s-au alaturat in acest act filantropic. Noi inca odata am demonstrat ca impreuna suntem o forta. Important este sa avem vointa. Compania ORANGE mereu este dispusa sa ajute. Scopul proiectului sponsorizat de companie a fost facilitarea accesului la tehnologiile informationale moderne pentru a usura procesul de invatamant, prin intermediul lectiilor de informatica performanta si a accesului la internet. Compania ORANGE este ferm convinsa ca tinerii reprezinta viitorul si daca acestia vor fi bine instruiti, vor avea de castigat", a mentionat Vladimir Graur.

Elena Bacalu, vicepresedintele raionului Cahul a vorbit si despre alte actiuni ale companiei ORANGE in teritoriu. "Sunt la curent cu multe dintre parteneriatele pe care le-ati realizat pana acum. Ma bucur ca sunteti aproape de elevi, de familiile socialmente vulnerabile si de persoanelor in etate. Prin intermediul reprezentantului ORANGE transmit salutul si multumirile noastre conducerii companiei si in special Liudmilei Climoc, director general. Doar cu eforturi comune putem solutiona problemele cu care ne confruntam", a spus vicepresedintele raionului Cahul. Si Tatiana Romaniuc,viceprimar al orasului Cahul, a felicitat elevii si profesorii de informatica pentru darul primit de la compania ORANGE.

Sergiu Perju, profesor de informatica la Liceul "Mihai Eminescu" si-a amintit de anii in care nu reuseau sa predea intregul material prevazut pentru o ora din cauza calculatoarelor invechite. "Gratie acestei donatii de zece calculatoare de la compania ORANGE, elevii vor invata sa administreze calculatoare si retele. Suntem siguri ca elevii vor capata mai multe cunostinte studiind la calculatoarer performante si vor obtine mai multe locuri de frunte la olimpiadele raionale si republicane", a mentionat Sergiu Perju.

Intre timp, elevii s-au grabit sa incerce posibilitatile noilor calculatoare.

Valeria Topala, eleva din clasa a X-a, a ramas incantata de performanta tehnicii oferite de compania ORANGE. "Va suntem recunoscatori pentru faptul ca ne ajutati sa acumulam noi cunostinte prin intermediul lumii virtuale. Stim ca astfel vom putea contribui, cu siguranta, la un viitor luminos pentru noi si, respectiv, pentru tara noastra", a spus emotionata Valeria Topala.

Si ceilalti elevi au fost nerabdatori sa incerce noile calculatoare.

"Am observat ca tehnica noua pe care am primit-o lucreaza mult mai repede in comparatie cu cea veche. E mai simplu de operat cu ea. Sper ca vom reusi sa studiem si altceva in afara de traditionalul program Pascal", a spus Radion Candja, elev in clasa a XI-a.

Anastasia Nistirenco, eleva in clasa a X-a, a mentionat ca avand calculatoare atat de performante va fi imposibil cuiva sa nu-i placa orele de informatica. "M-a bucurat faptul ca calculatoarele donate de compania ORANGE sunt mult avansate decat cele pe care unii dintre noi le avem in familie. Mult mai importante sunt totusi pentru colegii mei care nu dispun de nici un calculator", a afirmat eleva.

Compania Orange a primit multumiri si din partea Asociatiei parintilor elevilor ce studiaza la Liceul "Mihai Eminescu".

Ala Gaidar, directoarea liceului "Mihai Eminescu", unde invata circa 900 de elevi, a tinut sa accentueze importanta proiectului acceptat de compania ORANGE. "De trei ani de zile, liceul este unica institutiei din raionul Cahul unde are loc predarea multor obiecte de studiu in format electronic. Donatia este mai mult decat necesara", a spus la incheiere directoarea Ala Gaidar.

Versiunea Desktop