22.01.2015 toate
Fraude prin SMS (Anunturi despre castiguri)

Orange avertizeaza asupra unor tentative noi de fraudare a clientilor intreprinse de persoane necunoscute prin intermediul SMS-urilor expediate, de regula, de la numere internationale necunoscute. Astfel, recent mai multi clienti Orange au primit SMS-uri de la asemenea numere, in care sunt anuntati ca ar fi castigat sume mari de bani in loterii promotionale mobile si sunt indemnati sa-si trimita datele personale la o adresa electronica anumita in scopul ridicarii castigului.

De exemplu, un mesaj foarte raspandit este: „YOUR NUMBER HAS WON $2,000,000.00 USD IN THE UK-LOTTO MOBILE PROMO FOR CLAIM,SEND NAME, MOBILE # & EMAIL TO: claim@uk-fml.co.uk”.

In legatura cu aceasta, Orange indeamna abonatii sa manifeste prudenta privind mesajele in care sunt indemnati sa comunice datele personale unor persoane necunoscute, mai ales daca nu s-au inscris anterior la astfel de concursuri, deoarece aceste date pot fi utilizate ulterior de raufacatori pentru comiterea diferitor fraude.

Orange Moldova nu solicita clientilor sai prin e-mail, mesaje scrise, scrisori, apeluri telefonice sau prin oricare alte modalitati, informatii despre conturi bancare, parole personale sau coduri de reincarcare si nu solicita efectuarea de tranzactii de trimitere de bani. Aceste informatii sunt strict confidentiale si nu trebuie comunicate niciunui tert. Pentru comunicarea lor unor terte persoane de catre  client/utilizator, clientul/utilizatorul isi asuma intreaga responsabilitate.

Ca sa aflati mai multe despre diferite modalitati de frauda si cum puteti sa le evitati, consultati sectiunea „protejeaza-te de fraude”.