Orange Moldova contribuie la integrarea culturală a copiilor din familii dezavantajate

Orange Moldova susţine promovarea culturii în Republica Moldova. În ajunul Zilei Internaţionale a Copiilor, peste 1100 de micuţi din familiile nevoiaşe şi din instituţiile de tip internat au urmărit cu emoţii spectacolul „Copilărie – dulce feerie”. Aflat la cea de-a opta ediţie, proiectul îşi propune să contribuie la integrarea în circuitul cultural autohton a copiilor cu acces limitat la evenimente culturale, dar şi promovarea artiştilor din ţara noastră.

Julien DUCARROZ, Director General Orange Moldova: „Unul din obiectivele-cheie de responsabilitate socială ale noastre în Moldova este susţinerea copiilor în dificultate, prin facilitarea accesului la conţinut cultural de calitate. Pentru noi, deja de 8 ani, spectacolul a devenit o tradiţie frumoasă, pe care o vom păstra cu mare drag. Avem convingerea că educaţia prin cultură trebuie promovată din copilărie, iar prin intermediul acestui proiect contribuim la integrarea culturală în societate a copiilor dezavantajaţi. Prin dezvoltarea unor astfel de proiecte, Orange Moldova îşi consolidează poziţia de operator social responsabil în ţara noastră.”

Beneficiarii proiectului din acest an sunt copii originari din localităţi precum Hîrbovăţ, Tighina, Bulboaca (Anenii Noi), Popeasca (Ştefan Vodă). Spectacolul „Copilărie – dulce feerie” este organizat cu suportul financiar integral al Orange Moldova şi implementat în parteneriat cu Societatea Culturală „Vatra”.

Vlad NEGRUZZI, Preşedintele Societăţii Culturale „Vatra”: „A fost un spectacol reuşit. Am urmărit reacţiile copiilor, iar toţi radiau de fericire. Cunoaşterea artiştilor autohtoni este un element foarte important în educaţia copiilor, iar împreună cu Fundaţia “Orange Moldova” putem contribui astfel la dezvoltarea lor”.

Pentru micii spectatori surprizele au fost la ordinea zilei. Pe scena Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Maria Bieşu” au urcat mai mulţi interpreţi renumiţi din ţara noastră precum Doiniţa Gherman, Pasha Parfeni, SunStroke Project şi alţii. Buna dispoziţie a copiilor veniţi la eveniment a fost întreţinută şi de mai multe grupuri autohtone de dansatori.

Evelina POPESCU, beneficiară s.Popeasca: „Sunt pentru prima dată la un asemenea concert. Cel mai mult m-au impresionat interpreţii şi dansatorii. A fost foarte vesel, iar sala e atât de mare. Un spectacol live e mult mai frumos să-l vezi decât la televizor”.

Maria CIOBANU, profesoară: „Mie mi-a plăcut foarte mult concertul. Am petrecut 2 ore de excepţie alături de artiști, într-o atmosferă veselă. Spectacolul a fost foarte interesant. Chiar undeva îmi imaginam că este mama, tata și mă mai alint și eu ca un copil. Mulțumim organizatorilor pentru aceste clipe minunate”.

Ion ZUBCO, profesor: „Asemenea iniţiative precum sunt cele ale Orange Moldova le fac viaţa mai bună copiilor, îi ajută să socializeze, să cunoască frumosul. Pentru noi, profesorii, este o bucurie când ii vedem veseli. Ei au nevoie de mai multă afecţiune, pentru ca nu au părinţii alături zi de zi”.

Proiectul „Copilărie dulce feerie” se află la cea de-a opta ediţie, iar până acum, în cadrul acestuia peste 9500 de persoane s-au bucurat de spectacolele culturale. În sprijinul promovării culturii şi facilitării accesului la evenimentele din acest domeniu, Orange Moldova alături de Fundaţia Orange a desfăşurat mai multe proiecte sociale destinate copiilor dezavantajaţi.