Atenţie la fraude! Apeluri nepreluate de la numere internaţionale

Orange atenţionează privind intensificarea tentativelor de fraudă, comise de escroci prin transmiterea de bipuri către utilizatori de la numere internaţionale necunoscute. Reapelând aceste numere, utilizatorii aud, de regulă, muzică sau linişte.

Asemenea bipuri sunt iniţiate de escroci, cu ajutorul unor sisteme automate, fiind adresate către sute şi mii de clienţi. Scopul escrocilor este de a-i determina pe utilizatori să apeleze aceste numere, pentru a creşte artificial volumul de trafic către anumite destinaţii, din care escrocii au comision. Astfel, utilizatorii care sună la asemenea numere sunt taxaţi de operatorul lor pentru apeluri internaţionale, de regulă, la tarif standard, fie din minutele (creditul) din contul mobil, fie avansul bănesc, al utilizatorului. La rândul său, operatorul achită către operatorii străini tariful de interconectare pentru fiecare apel efectuat.

Astfel, pentru a evita pierderea banilor sau a minutelor (creditului) din contul mobil, cei care recepționează asemenea bipuri sau mesaje sunt îndemnați sa le ignore sau să solicite informaţii suplimentare contactând serviciul clienți Orange la numărul 777.

Mai multe informaţii despre diferite tipuri de fraude posibile şi cum le puteţi evita, pot fi găsite la rubrica ”Prevenirea fraude”.