12.09.2017

Ne Pasă, programul Orange pentru susţinerea voluntariatului

Orange Moldova susţine voluntariatul în ţara noastră.

Pentru a-şi fortifica statutul de companie social-responsabilă, compania creează continuu acţiuni de sensibilizare şi încurajare a activităţilor extra job, pentru ca angajaţii săi să aibă posibilitatea să se implice activ în dezvoltarea comunităţii. În acest an, compania lansează cea de a 8-a ediţie a programului de voluntariat Ne Pasă. Sub umbrela acestuia voluntarii Orange organizează traininguri despre securitatea online pentru elevii din gimnazii, licee, şcoli internat şi se implică în implementarea proiectelor Fundaţiei Orange şi cele comerciale ale companiei.

Julien DUCARROZ, Director General Orange Moldova: „Apreciez foarte mult activitatea voluntarilor Orange şi sunt mândru că în fiecare an peste 11% din angajaţii noştri participă la program. Încurajăm voluntariatul atât prin crearea posibilităţilor de implicare prin diverse proiecte, cât şi prin oferirea unor beneficii. De exemplu, angajaţii noştri se bucură de zile suplimentare de concediu, pe care le folosesc pentru desfăşurarea activităţii de voluntariat. Prin programul Ne Pasă, reconfirmăm statutul nostru de companie social-responsabilă care contribuie la dezvoltarea comunităţii, incluziunii sociale şi a unui mediu digital plin de oportunităţi.”

Programul de voluntariat Ne Pasă se bucură de succes, atât în rândul angajaţilor cât şi al beneficiarilor. Astfel, de la lansarea sa:

  • cca 4600 de elevi din şcolile din toată ţara au descoperit o lumea digitală mai sigură, participând la cca 171 de training-uri;
  • cca 10 000 de copii din familii nevoiaşe au fost familiarizaţi cu opera, baletul şi creaţia artiştilor autohtoni, în cadrul proiectelor culturale ale Fundaţiei Orange;
  • peste 22 000 de elevi din şcolile rurale beneficiază acum de lecţii mai interactive, după ce au obţinut acces la tehnologie, prin intermediul echipamentului IT donat şcolii de către Fundaţia Orange şi voluntarii Orange;
  • zeci de clienţi business s-au bucurat de suport pentru a descoperi serviciile şi produsele Orange, în cadrul evenimentelor B2B.

Beneficiarii despre Programul Ne Pasă

Activitatea voluntarilor Orange a fost apreciată de către beneficiarii trainingurilor educative, ale proiectelor Fundaţie Orange sau ale celor comerciale ale companiei.

Ion CHISTOL, Director Liceul Teoretic „Alexandru Donici”, s.Peresecina: „Apreciez foarte mult faptul că voluntarii Orange au acceptat invitaţia noastră şi au venit cu un training despre securitatea online la noi în liceu. Siguranţa copiilor online este o problemă actuală şi sensibilă, în condiţiile în care internetul a câştigat tot mai multă popularitate. Din păcate, un astfel de curs nu este prevăzut de curriculum-ului şcolar. Astfel, informarea copiilor despre cum ar trebui să se protejeze în mediul digital rămâne la discreţia părinţilor, care, din diferite motive, uneori nu reuşesc să monitorizeze sau să ofere sfaturile necesare copiilor despre conţinutul online”.

Natalia CIORBĂ, elevă în clasa a VI-a:Pentru mine a fost foarte importantă lecţia oferită de către voluntarii Orange, pentru că am însuşit lucruri utile despre siguranţa pe internet. Am învăţat că nu trebuie să îmi introduc datele personale precum data naşterii, numele sau adresa pe reţele sociale.”

Xenia GANŞINA, elevă clasa a VI-a: Voluntarii Orange ne-au oferit explicaţii pe înţelesul tuturor. Am învăţat să nu le comunic persoanelor străine informaţii despre adresa mea, numărul de telefon sau diverse parole. Trainingul a fost nu doar interesant, dar şi distractiv.”

Urmăriţi filmuleţul despre activitatea voluntarilor Orange.