26.01.2018

Reconfirmat reţeaua Orange este cea mai avansată din Moldova

Clienţii Orange continuă să comunice şi navighează pe net în cea mai avansată reţea din Moldova. Systemics PAB – unul dintre liderii internaţionali în domeniul studiului calităţii reţelelor – pentru al doilea an consecutiv a certificat reţeaua Orange ca fiind cea mai avansată din ţara noastră.

Aceasta înseamnă că cei 2,6 milioane de clienţi ai companiei se bucură de servicii de cea mai înaltă calitate, atât voce, cât şi internet. În urma măsurătorilor realizate de experţii internaţionali în luna noiembrie 2017, reţeaua Orange a obţinut cel mai mare punctaj, în comparaţie cu alte reţele.

Rezultatul studiului reconfirmă faptul că reţeaua Orange este #1 în Moldova.

Julien DUCARROZ, Director General Orange Moldova:”Certificarea internaţională este o recunoaştere a faptului că reţeaua Orange este cea mai avansata în Moldova. Clienții se bucura de acces la o rețea de calitate, si conectivitate oriunde s-ar afla. Astfel in 2017 numărul utilizatorilor serviciilor 4G a crescut cu 115% iar volumul de trafic utilizat sa majorat de 4 ori. Pentru a răspunde apetitului in creștere pentru tehnologie a locuitorilor ţării, continuam sa investim pentru a dezvolta calitatea şi capacitatea reţelei, dar şi extinderea acoperirii. O rețea de calitate este o prioritate pentru noi şi în următorii ani, angajament asumat şi prin strategia noastră de brand”.

Systemics PAB a realizat studiul la iniţiativa Grupului Orange, care pentru a le oferi clienţilor săi experienţe de comunicare incomparabile desfăşoară anual mai multe studii în ţările în care au fost create filialele companiei.

Verificările experţilor internaţionali au fost efectuate în 10 cele mai importante oraşe din Moldova. Acestea au alternat măsurătorile în mișcare prin punctele de interes din orașele incluse în campanie şi pe drumurile de legătura dintre acestea. Specialiştii au evaluat o serie de indicatori de performanţă ai reţelelor (UMTS/LTE), din perspectiva experienţei utilizatorilor.

Este vorba de:

  • viteza transferului de date (download şi upload) 3G+ şi 4G;
  • rata de succes la conectare;
  • fiabilitatea serviciilor de date mobile;
  • stabilitatea serviciilor de date mobile;
  • viteza de navigare;
  • viteza şi calitatea de vizionare video YouTube si YouTube Video Streaming;
  • calitatea vocii (HD–Voice şi altele).

Despre Orange Moldova

Orange Moldova este parte a Grupului Orange, unul dintre liderii mondiali în servicii de telecomunicații, cu sediul în Paris, Franța. În Moldova, compania şi-a demarat activitatea în octombrie 1998, cu marca comercială VOXTEL, iar, ca urmare a rebranding-ului, pe 25 aprilie 2007, a devenit Orange Moldova. Orange este cel mai mare operator de servicii voce şi Internet mobil din Moldova. Actualmente peste 2,6 milioane de clienţi sunt conectaţi la reţeaua şi serviciile companiei, în care activează o echipă de peste 900 de angajaţi. OMD deţine cea mai extinsă şi avansată reţea 3G+ şi 4G. Serviciile sale pot fi accesate pe teritoriul întregii țări prin intermediul rețelei de peste 3600 puncte de vânzări. Recunoscut drept un lider în inovaţii, OMD deţine 2 premiere mondiale: HD Voice şi HD Voice International. În 2015, brandul Orange a evoluat pentru a răspunde noii sale strategii la nivel de Grup, Essentials 2020, dar și promisiunii pe care a făcut-o clienților: de a fi întotdeauna aproape pentru a-i conecta la ceea ce este esenţial în viaţa lor.

Versiunea Desktop