02.05.2018

Orange Moldova apreciază cei mai buni studenţi ai ţării - Burse de Merit 2017

În cadrul celei de-a XXII-a ediții a programului Burse de Merit, partenerii tradiţionali, Orange Moldova şi BC „Moldova Agroindbank” SA, au oferit 50 de burse pentru cei mai talentaţi studenţi din ţara noastră. Astfel, 35 de studenți din ultimul an, ciclul licență și 15 studenți din primul an, ciclul masterat, au beneficiat de burse unice în valoare de 12.000 de lei fiecare. Programul se desfăşoară sub egida Consiliului Rectorilor din Republica Moldova şi este implementat de Centrul de Informaţii Universitare.

La concursul din acest an și-au depus dosarele 215 studenţi de la 21 de instituţii universitare din Moldova. Cei 50 de învingători au fost selectaţi de către o Comisie Independentă de Experţi, constituită din reprezentanţi ai comunităţii academice.

Orange Moldova a debutat cu acest proiect naţional de responsabilitate social corporativă acum 14 ani. Ulterior, şi-a fortificat poziţia de actor social-responsabil, prin implementarea mai multor proiecte educaţionale majore de către Fundaţia Orange Moldova.

Julien Ducarroz, Director General Orange Moldova: ”Acest program face parte din strategia amplă de responsabilitate socială a Orange Moldova şi are drept scop susţinerea excelenţei şi performanţelor tinerilor în domeniul educației. Obiectivul nostru este să investim astăzi în educația tinerii generații pentru ca să le creăm aptitudini și competențe necesare pentru a face față revoluției digitale și provocărilor viitorului. Pentru a fi solicitat pe piața muncii mâine, trebuie sa faci schimbarea azi. Iată de ce educația constituie un rol decisiv pentru o viață de succes. Orange rămâne unul dintre cei mai atractivi angajatori pe piața din Republica Moldova, iar acum când am lansat Orange Systems, care face parte din Moldova IT Park, vom fi și mai aproape de tinerii dornici să cunoască ce înseamnă tehnologie și le vom oferi toate posibilitățile pentru a-și dezvolta aptitudinile în acest domeniu”.

Serghei Cebotari, Preşedintele Comitetului de Conducere al BC Moldova Agroindbank SA ”Moldova Agroindbank este partenerul programului „Burse de Merit” de aproape două decenii deja, demonstrându-şi angajamentul pentru dezvoltarea proiectelor de responsabilitate socială de impact. În toţi aceşti ani, MAIB a venit nu doar cu un stimul financiar semnificativ, dar şi a oferit sprijin celor mai buni studenți, motivându-i să urmeze studii de calitate pentru a atinge culmile succesului, contribuind la dezvoltarea ţării. Moldova Agroindbank investeşte astăzi pentru ca tânăra generaţie să culeagă roadele mâine. Pentru a asigura continuitatea acestui proces, implementăm proiecte care vin în sprijinul tinerilor. În acest sens, centrul „MAIB Studio Avanti” vă stă mereu la dispoziţie pentru a vă ajuta să dezvoltaţi cunoştinţele în domeniul financiar-bancar, pentru a ţine pasul cu tehnologiile financiare, iar la momentul potrivit, ne vom bucura să vă vedem printre membrii echipei noastre”.

Din anul 2003 concursul Burse de Merit este organizat de către Centrul de Informaţii Universitare, sub egida Consiliului Rectorilor din Republica Moldova.

Angela Muşet, Director Centrul de Informaţii Universitare: „Este semnificativ faptul că deja de 22 de ani cei mai buni studenţi ai ţării sunt premiaţi în cadrul programului „Burse de Merit”. Finaliştii din acest an au dat dovadă, atât prin performanţele înregistrate în domeniul de studii, cât şi prin prestaţia la proba scrisă, că merită să poarte titlul de cei mai buni studenţi ai Republicii Moldova. De aceea ţin să-i felicit şi să le doresc să valorifice la maximum toate şansele ce apar în calea lor de formare ca personalităţi multilateral dezvoltate. De asemenea, vreau să mulţumesc partenerilor fideli ai programului, BC Moldova Agroindbank şi Orange Moldova pentru consecvenţă, implicare şi suport financiar semnificativ oferit pentru organizarea acestui concurs.”

Burse de Merit - cel mai longeviv și prestigios program de burse din Moldova

Programul Burse de Merit este un proiect social de valoare, unic pe plan național, care își propune să reafirme prestigiul studiilor superioare de calitate în Moldova și să stimuleze studenții pentru studii, cercetări și activități extracurriculare. Pe parcursul celor douăzeci şi două de ediţii anuale ale programului, peste 5500 studenţi au participat la concurs, dintre care 1450 au beneficiat de Burse de Merit.

Valeria Grigoriev, bursier: ”A fi cel mai bun este o onoare, dar în primul rând un caracter și caracterul e cel care determină viitorul. Vă propun tuturor cea mai eficientă metodă să-l prezicem. Să creăm viitorul chiar acum pentru că e acel moment când începe”.

Alexandru Brecico, bursier: ”Chiar sunt mândru, bucuros. Mă copleșesc emoțiile. Un succes binemeritat, care se datorează persoanelor care m-au ajutat. Această bursă este un scop al meu la care am tins pe parcursul celor trei ani”.

Despre Orange Moldova

Orange Moldova este parte a Grupului Orange, unul dintre liderii mondiali în servicii de telecomunicații, cu sediul în Paris, Franța. În Moldova, compania şi-a demarat activitatea în octombrie 1998, cu marca comercială VOXTEL, iar, ca urmare a rebranding-ului, pe 25 aprilie 2007, a devenit Orange Moldova. Orange este cel mai mare operator de servicii voce şi internet mobil din Moldova. Actualmente peste 2,6 milioane de clienţi sunt conectaţi la reţeaua şi serviciile companiei, în care activează o echipă de peste 1000 de angajaţi. OMD deţine cea mai extinsă şi performantă reţea 3G+ şi 4G. Serviciile sale pot fi accesate pe teritoriul întregii țări prin intermediul rețelei de peste 3600 puncte de vânzări. Recunoscut drept un lider în inovaţii, OMD deţine 2 premiere mondiale: HD Voice şi HD Voice International. În 2015, brandul Orange a evoluat pentru a răspunde noii sale strategii la nivel de Grup, Essentials 2020, dar și promisiunii pe care a făcut-o clienților: de a fi întotdeauna aproape pentru a-i conecta la ceea ce este esenţial în viaţa lor.