10.05.2018

Orange susține femeile antreprenoare și le invită la Startup Week-end Women

În perioada 18-20 mai, la Generator Hub, se va desfășura, în premieră pentru Moldova, Startup Weekend Women, concurs dedicat tinerelor și femeilor antreprenoare care visează să lanseze propria afacere în diferite domenii.

Orange Moldova, în calitate de partener al evenimentului, invită tinerele și femeile antreprenoare cu idei de afaceri să se înscrie în competiție, accesând linkul: http://bit.ly/aSWWChisinau sau http://bit.ly/1SWWChisinau. Prin susținerea acestui concurs, Orange reconfirmă statutul său de promotor activ al inovației și al dezvoltării tehnologie şi  performanţei, iar promovarea femeilor antreprenoare constituie o direcție strategică a companiei. Dovadă a faptului este și Orange Systems - companie IT, prin intermediul căreia Orange Moldova contribuie la consolidarea şi impulsionarea dezvoltării acestei direcţii de business.

Pe parcursul a trei zile, participanții vor dezvolta proiecte de afaceri, vor lucra în echipe şi vor avea oportunitatea să parcurgă întreg procesul de lansare a unei afaceri, de la generarea ideii până la dezvoltarea unui prototip, cu plan de marketing și model de business definit.

Toate acestea vor fi ghidate de mentori notorii în domeniu, printre aceștia se numără Angela Gladei, trainer în managementul personalului, marketing, vânzări și negocieri, management financiar și planificare strategică, cu o experiență de 23 ani în sectorul bancar și nebancar; Eric Parsons, fondatorul Energy Solaris SRL, o companie care a creat prototipul Air Solaris, un colector solar de ultimă generație.

Participanții la eveniment vor avea oportunitatea de a învăța și de la mentorii Artur Gurău, strategist în comunicare digitală, fondatorul „Granat” și „Rockit Academy” și câștigătorul primei ediții de Startup Weekend în Moldova; Alexandru Pleșca - inginer de dezvoltare software InTest la Ellation; Olga Radu, fondatoarea „Imago” și deținătoarea unui stagiu de MBA (Master of Business Administration) într-o agenție de marketing comunicațional din Paris și alții.

Câștigătorii primelor trei locuri vor fi premiați cu granturi și consultanță pentru a dezvolta ideile lor de afaceri, abonamente la o sală de sport și abonamente la Generator Hub.

De asemenea, ei vor avea oportunitatea de a participa la câteva sesiuni de instruire, menite să îi învețe care sunt primii pași pentru lansarea unei afaceri de succes.

Primul training „Finanțarea afacerii” va fi susținut de reprezentații BERD Moldova. La cel de-al doilea training, mentorul Roger Gladei, un avocat de succes din Moldova, va pune în discuție aspectele legale în inițierea unui business sau a unui parteneriat. Iar ultima instruire va fi livrată de Ludmila Andronic, expert în comunicare și director Afaceri Corporative a companiei Efes, care va vorbi despre importanța comunicării în business.

Startup Weekend WOMEN este organizat de Generator Hub, cu susținerea rețelei globale Techstars. Partenerii și sponsorii acestui eveniment sunt: USAID, Efes Moldova, Ambasada Suediei în Moldova, Fundația Est-Europeană în Moldova, Orange Moldova, Ellation, Google for Entrepreneurs și compania .CO.

Mai multe detalii pot fi accesate aici: http://bit.ly/2SWWChisinau