25.06.2018

Orange este lider la implementarea soluțiilor digitale pentru dezvoltarea urbană

Orange Moldova este prima companie care a implementat conceptul Smart City în țara noastră, precum și lider la capitolul utilizarea soluțiilor digitale pentru dezvoltarea urbană.

Despre experiența conectării orașelor la viitor și cea a transformării localităților din Moldova, reprezentanții companiei Orange au vorbit în cadrul conferinței Smart Cities & Marketplaces, la care au participat în perioada 20 - 21 iunie, în calitate de partener.

În cadrul conferinței dedicate ecosistemului, investițiilor private și marketingului inteligent, Orange a prezentat proiectele, precum și soluțiile digitale implementate pe parcursul ultimului an. Acestea vizează iluminatul stradal public și o soluție inteligentă de citire a consumului de apă. Astfel, conceptul Smart City, implementat la Hînceşti, presupune o gestionare inteligentă a sistemului de iluminat stradal pe două cele mai importante străzi ale oraşului, prin implementarea sistemului de telecontrol a iluminatului stradal. La Chișinău a fost implementat proiectul Smart Water Meters Solutions – o soluție inteligentă de citire a consumului de apă.

Conceptul Smart City pune bazele unei platforme deschise şi interoperabile, ce poate fi extinsă şi adaptată nevoilor în schimbare ale cetăţenilor şi ale municipalităţilor. Iar Orange Moldova combină puterea unui operator și expertiza unei companii de servicii digitale specializate pentru a asigura proiectarea, dezvoltarea şi implementarea cu succes a proiectelor Smart Cities.

Andrei Preașca, director Business Market Sales & Customer Care Director: ”Suntem bucuroși să participăm la primul eveniment de genul Smart City din Moldova. Noi înțelegem că primul pas este cel mai greu. Sperăm să avem cât mai multe astfel de evenimente și ne place ideea discutată astăzi – să transformăm Chișinăul într-un orășel Lab – orășel inovațional, iar noi vom continua să promovăm conceptul de oraş inteligent prin implementarea tehnologiilor dedicate, ca să ajutăm la rezolvarea problemelor cu care se confruntă oraşele contemporane”.

Despre Orange Moldova

Orange Moldova este operator convergent care prestează servicii mobile de voce şi data, servicii fixe de telefonie şi data pentru clienţi business. Orange deţine cea mai extinsă arie de acoperire 3G+ şi 4G iar clienţii se bucură de cel mai rapid Internet fără fir, până la 150 Mbps, în circa 70 cele mai importante localităţi ale ţării. Statutul de lider în inovaţii a fost reconfirmat prin 2 premiere mondiale: HD Voice şi HD Voice International. În anul 2016, Orange a achiziționat compania Sun Communications, operatorul de cablu lider din Republica Moldova, care a permis lansarea ofertelor convergente inovative și extinderea portofoliului de servicii, cu propriile abonamente fixe de Internet şi TV Acasă Sub umbrela Orange Love, începând cu luna octombrie, 2017.