06.07.2018

Reţeaua Orange este #1 în Moldova pentru al treilea an consecutiv

Rețeaua Orange Moldova a fost certificată pentru al treilea an consecutiv drept cea mai avansată din ţara noastră.

Aceasta reconfirmă statutul companiei de operator #1 în Moldova și faptul că Orange oferă clienților săi servicii de cea mai înaltă calitate, atât voce, cât şi internet.

În urma măsurătorilor realizate în luna mai de către experţii internaţionali de la Systemics PAB – unul dintre liderii internaţionali în domeniul studiului calităţii reţelelor – reţeaua Orange a obţinut cel mai mare punctaj, în comparaţie cu alte reţele.

Julien DUCARROZ, Director General Orange Moldova: ”Orange Moldova investeşte semnificativ în calitatea serviciilor şi alocă resurse considerabile pentru modernizarea reţelei. Certificarea internațională, pe lângă faptul că reconfirmă statutul de cea mai avansată rețea din Moldova, este și un imbold de a continua efortul în scopul asigurării serviciilor de calitate tot mai sporită. Ne-am asumat și urmărim cu prioritate acest angajament, trasat inclusiv în strategia noastră de brand”.

Verificările experţilor internaţionali au fost efectuate în 10 cele mai importante oraşe din Moldova: Chișinău, Bălți, Orhei, Ungheni, Soroca, Comrat, Cahul, Cantemir, Cimișlia și Basarabeasca. Acestea au alternat măsurătorile în mișcare prin punctele de interes din orașele incluse în campanie şi pe drumurile de legătură dintre acestea. Specialiştii au evaluat o serie de indicatori de performanţă ai reţelelor (UMTS/LTE), din perspectiva experienţei utilizatorilor.

Systemics PAB a realizat studiul la iniţiativa Grupului Orange, care pentru a le oferi clienţilor săi experienţe de comunicare incomparabile, desfăşoară de două ori pe an studii în ţările în care au fost create filialele companiei.

Este vorba de:

  • viteza transferului de date (download şi upload) 3G+ şi 4G;
  • rata de succes la conectare;
  • fiabilitatea serviciilor de date mobile;
  • stabilitatea serviciilor de date mobile;
  • viteza de navigare Live Browsing;
  • viteza şi calitatea de vizionare video YouTube şi YouTube Video Streaming inclusiv Video MOS;
  • calitatea vocii (HD–Voice, MOS şi altele).

Despre Orange Moldova

Orange Moldova este parte a Grupului Orange, unul dintre liderii mondiali în servicii de telecomunicații, cu sediul în Paris, Franța. În Moldova, compania şi-a demarat activitatea în octombrie 1998, cu marca comercială VOXTEL, iar, ca urmare a rebranding-ului, pe 25 aprilie 2007, a devenit Orange Moldova. Orange este cel mai mare operator de servicii voce şi Internet mobil din Moldova. Actualmente peste 2,6 milioane de clienţi sunt conectaţi la reţeaua şi serviciile companiei, în care activează o echipă de peste 1 200 de angajaţi. OMD deţine cea mai extinsă şi avansată reţea 3G+ şi 4G. Serviciile sale pot fi accesate pe teritoriul întregii țări prin intermediul rețelei de peste 3600 puncte de vânzări. Recunoscut drept un lider în inovaţii, OMD deţine 2 premiere mondiale: HD Voice şi HD Voice International. În 2015, brandul Orange a evoluat pentru a răspunde noii sale strategii la nivel de Grup, Essentials 2020, dar și promisiunii pe care a făcut-o clienților: de a fi întotdeauna aproape pentru a-i conecta la ceea ce este esenţial în viaţa lor.