27.09.2018

Aplică la proiectul Burse pentru formare profesională al Fundației Orange

Ești student în primul an la colegiu, centru de excelență sau școală profesională și ai rezultate academice bune? Aplică la proiectul Burse pentru formare profesională al Fundației Orange Moldova și poți beneficia de o bursă în valoare de 12 mii lei pentru anul de studii 2018 - 2019.

Pentru a facilita accesul tinerilor care provin din medii social-vulnerabile la educaţie de calitate după absolvirea şcolilor şi gimnaziilor, Fundaţia Orange Moldova oferă 80 de burse în cadrul ediției din acest an. Proiectul este implementat de Centrul de Informaţii Universitare și se desfăşoară în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

La ediţia curentă, bursele vor fi oferit după cum urmează:

- 50% pentru beneficiarii proiectului din ediţia precedentă
- 50% pentru ceilalţi candidaţi care întrunesc condiţiile de eligibilitate.

Condiţii de participare

 Participanţii trebuie să îndeplinească următoarele cerinţe:

  1. să fie înmatriculați în primul an de studii în cadrul școlilor profesionale, colegiilor sau centrelor de excelență din Moldova, începând cu luna septembrie 2018;
  2. să demonstreze cel puţin o caracteristică social-vulnerabilă, din cele menţionate mai jos:
  • tineri ce provin din familii cu venituri modeste;
  • tineri ce provin din familii incomplete (familii monoparentale);
  • tineri ce provin din familii cu 3 şi mai mulţi copii, aflaţi la întreţinere (inclusiv solicitantul bursei);
  • tineri orfani şi tineri rămaşi fără îngrijirea părinţilor, aflaţi sub tutelă sau curatelă;
  • tineri cu dizabilităţi.
  1. să dea dovadă de o situaţie academică bună, nota medie de la concursul de admitere la școala profesională, colegiu sau centru de excelență să nu fie mai mică de 7,50;
  2. să demonstreze participarea în activităţi academice și extracurriculare (opţional) - diplome de participare în concursuri, activități sportive și artistice etc. din septembrie 2017 - prezent.

Data limită de prezentare a dosarelor este 26 octombrie 2018, până la ora 17:00.

Procedura de evaluare şi selecţie

Sunt consideraţi eligibili tinerii care îndeplinesc condiţiile de participare pentru proiect şi au prezentat dosarul de aplicare complet, respectând termenul limită. Decizia finală este luată de către o Comisie de Experţi Independenţi, care va evalua dosarele depuse, potrivit criteriilor de evaluare. Dosarele pentru concurs se vor depune personal sau pot fi transmise prin poştă ordinară (prin scrisoare recomandată "Poșta Moldovei") la adresa: Centrul de Informaţii Universitare, mun. Chişinău, str. A. Puşkin 16, MD 2012, cu mențiunea Concurs "Burse formare profesională". Formularele de aplicare și informaţii suplimentare pot fi solicitate la sediul Centrului de Informaţii Universitare sau la tel: (022) 221167, 221172, www.eac.md.

Despre proiect

Proiectul Burse pentru formare profesională a fost lansat în anul 2010, la inițiativa Fundației Orange Moldova. Pe parcursul celor 7 ediții anuale, au fost oferite 577 de burse tinerilor din medii defavorizate pentru a-i motiva să obțină o profesie, valoarea totală a acestora fiind de aproximativ 7 milioane lei.