03.04.2009 toate
Impreuna facem mai mult

Compania Orange Moldova anunta astazi, 3 aprilie, despre aderarea la Programul de parteneriat, in vederea acordarii sprijinului copiilor cu dizabilitati fizice, elaborat de catre Centrul de Reabilitare pentru copii cu Handicap Sever al Aparatului Locomotor.

Acest program presupune mai multe activitati in vederea acordarii sprijinului copiilor cu dizabilitati fizice pentru reabilitarea si integrarea in societate a acestora in conditii egale cu ale celorlalti membri ai societatii.

Implementarea acestui program presupune atragerea surselor financiare din partea donatorilor care urmeaza sa contribuie atat prin donatii financiare, cat si prin prestare de servicii, asistenta tehnica, actiuni axate pe sprijinirea copiilor cu dizabilitati, cat si a familiilor acestora. La ceremonia de lansare a programului au participat copiii care beneficiaza de tratament in cadrul acestei institutii, parintii acestora, colectivul medical, cat si reprezentanti ai autoritatilor publice centrale.

Directorul Centrului Dna Cornelia Grosu a mentionat ca acest eveniment este doar un inceput de colaborare a Centrului de Reabilitare cu comunitatea business. ”Ma bucura faptul, ca aceasta initiativa frumoasa, a fost sustinuta de compania Orange, care implementeaza si alte proiecte in domeniul sustinerii copiilor cu handicap. Sper ca acesta experienta va fi una de bun augur, iar acest exemplu va fi urmat in scurt timp si de alti agenti economici din tara noastra.

La randul ei, Liudmila Climoc, directorul general al companiei Orange Moldova, a declarat: ”Orange este o companie care pe parcursul mai multor ani face investitii majore in proiectele de educatie si de sustinere a copiilor cu handicap. Cred ca astazi, odata cu semnarea acordului de colaborare, facem inca un pas in dezvoltarea acestor proiecte. Imi face o deosebita placere sa va anunt ca am venit la Dumneavoastra cu primele cadouri din acest an, papusi Cleopatra si un set TV plasma si Home cinema, care sper ca vor servi drept un suport informational esential pentru parinti si distractiv pentru copii. Iar pana la finele anului Orange va veni si cu alte cadouri: vom procura un microbuz pentru a facilita deplasarea spre centru a copiilor care au nevoie de tratament”.

Totodata, Liudmila Climoc a sustinut initiativa managementului acestui centru in ce priveste atragerii altor parteneri, in vederea acordarii suportului copiilor cu handicap.

In semn de recunostinta pacientii centrului au pregatit un mic concert, care a sensibilizat si mai mult auditoriul si a trezit multe emotii placute.

Este de mentionat faptul, ca Centrul este o institutie medico-sanitara de nivel national cu profil psihoneurologic, ce are drept scop recuperarea medico-psihosociala multidisciplinara a copiilor cu dizabilitati. Zilnic, aici primesc tratament 100 de copii.