12.06.2007 toate
Acoperirea Orange a fost fortificata cu 2.9 mln dolari

Din 25 aprilie si pana in prezent Orange a dezvoltat si mai mult aria de acoperire si calitatea retelei pentru a corespunde standardelor internationale de telefonie mobila pe care si-a propus sa le implementeze in Moldova.

Aria de acoperire Orange este considerata cea mai larga din tara, cuprinzand 94% din teritoriu si 96 % din populatie.

    Astfel, de la inceputul anului si pina in prezent au fost instalate 39 de site-uri, dintre care 21 din 25 aprilie si pana in prezent:
  • 13 site-uri pentru a extinde zonele de acoperire in regiuni
  • 8 site-uri pentru asigurarea calitatii

Acoperirea EDGE este perfectionata, fiind disponibila in 36 cele mai mari orase ale Moldovei. Acest fapt asigura pentru 1.8 milioane de locuitori, sau 54 la suta din numarul populatiei, accesul la Internet Mobil Online Turbo, TV pe mobil si navigare rapida pe Orange World.

Volumul investitiilor pentru dezvoltarea si extinderea retelei, efectuate in aceasta perioada, se cifreaza la 2,9 milioane dolari.

Reteaua Orange se pregateste sa depaseasca un milion de clienti

Pentru a depasi un milion de clienti a fost instalat al doilea MSC de noua generatie NGN. MSC este elementul central al retelei, care asigura administrarea apelurilor si mobilitatea serviciilor. Acesta prevede dublarea capacitatii de comunicare a retelei Orange. Instalarea acestui echipament va facilita si va extinde posibilitatile de comunicare pentru toti locuitorii Moldovei.

Pentru a mari viteza de reincarcare si facturare a fost instalat un nou HLR de ultima generatie, echipament tehnic care suporta baza de date a clientilor.

Unei perfectionari esentiale a fost supusa si platforma tehnica PrePay. Astfel, acum reteaua este mai puternica si mai securizata.

Toate aceste modificari importante au putut crea probleme temporare ce vizeaza calitatea serviciilor de telefonie mobila prestate. Orange a intreprins masuri pentru a diminua impactul acestor schimbari absolut necesare.

Acoperirea Internationala Orange permanent se extinde

    Orange asigura acoperire internationala, avand acorduri de roaming cu 205 operatori din 120 tari si regiuni ale lumii. Din 25 aprilie pana in prezent au fost lansate 3 acorduri de roaming:
  • Vox Mobile, Luxemburg
  • STC, Arabia Saudita
  • Soft Bank, Japonia

    O ascensiune a cunoscut in aceasta perioada si serviciul GPRS roaming. Acesta acum este disponibil in 26 de tari cu 43 de operatori. Recent au fost semnate acorduri data roaming inca cu 5 operatori.
  • MTS, Belorusia
  • T-Mobile, Croatia
  • SI.Mobile, Slovenia
  • Vodafone, Turcia
  • Globul, Bulgaria

Acum comunicarea prin mesaje multimedia este posibila si cu prietenii de peste hotare.

Pentru a oferi posibilitatea de a transmite si receptiona MMS au fost semnate acorduri internationale cu operatorii de telefonie mobila din tarile care sunt de cele mai dese ori vizitate de catre cetatenii tarii noastre. Asadar, clientii Kievstar, Optimus, Orange Romania deja pot transmite si receptiona MMS de la si spre Orange Moldova. Aceasta lista va fi permanent completata cu noi operatori din mai multe tari ale lumii.

Orange va continua sa faca investitii in Moldova, volumul acestora pentru 2007 cifrandu-se la 25 mln. dolari. Aceasta va permite tuturor cetatenilor sa beneficieze de avantajele oferite de comunicarea mobila.