05.05.2009 toate
Impreuna la Eurovision

Compania Publica Teleradio Moldova si partenerul general al concursului Eurovision in Moldova compania Orange Moldova au organizat astazi o conferinta de presa, in cadrul careia au anuntat ultimele noutati ce tin participarea reprezentantei Moldovei din acest an la concursul International de cantec „Eurovsion 2009”.

In perioada 18-19 aprilie Nelly Ciobanu a efectuat un turneu in Olanda, Belgia si Romania.

De asemenea, au fost incheiate contracte de cros-promovare intre posturile TV si radio ale tarilor participante la acest concurs international: Rusia, Ucraina, Tarile Baltice, Azerbaidjan.

Iar prima versiune a clipului video a fost difuzata in 41 de tari.

De o mare popularitate s-a bucurat si pagina web www.hora.md lansata acum trei saptamani. In aceasta perioada site-ul a fost vizitat de 25 de mii de vizitatori unici. Tot pe acest site au fost uploadate circa 2500 de secvente video. Astfel, clipul din anul acesta a fost filmat impreuna cu toata tara, in versiunea finala fiind introduse circa 85-90 clipuri.

Delegatia oficiala a Republicii Moldova pleaca maine la Moscova. De asemenea, anul acesta, pentru a fi prezenti la concursul Eurovison din partea Moldovei s-au inregistrat peste 40 de persoane, printre care jurnalisti si fani.

Cei care nu au posibilitatea sa plece la show-ul din Moscova vor avea posibilitatea sa mearga pe 16 mai 2009 la un concert in Piata Marii Adunari Nationale, unde vor urmari evaluarea participantilor la finala nationala a Eurovisionului si a participantilor Moldovei la acest concurs din anii precedenti. La finele concertului va incepe transmisiunea live a concursului "Eurovision 2009" de la Moscova.

Transportator Oficial: Air Moldova. Hosting: Aeroportul International Chisinau. Partener: Cricova.