19.05.2009 toate
impreuna la Eurovision

Astazi, 19 mai 2009, a avut loc conferinta de presa organizata de Companiile Teleradio Moldova si Orange Moldova.


TRM si Orange un parteneriat de succes

Vitalie Cojocaru, Directorul de marketing al companiei publice Teleradio Moldova a afirmat in cadrul conferintei de presa ca anul acesta parteneriatul cu Orange a fost unul de bun augur si a depasit asteptarile.

Anul acesta Orange a devenit partenerul acestui eveniment pentru a doua oara, dar intr-o formula mai extinsa. Astfel, Orange a fost partener nu doar pentru participarea Moldovei la concursul international "Eurovision 2009", dar si in cadrul organizarii finalei nationale a concursului. De asemenea, cu suportul companiei Orange am reusit sa implicam in acest concurs foarte multa lume. Concursurile multimedia organizate de Orange, lansarea concursului "Hora din Moldova", concertul din Piata Marii Adunari Nationale, unde a avut loc retransmiterea in direct a Eurovisionului de la Moscova, au demonstrat ca Eurovisionul a devenit, cu adevarat, un eveniment cultural al anului pentru toata Moldova.


Orange si muzica

La randul sau, Jerome Poulain, Directorul de Marketing Comunicare si Vinzari de la Orange Moldova si-a exprimat recunostinta companiei Teleradio Moldova pentru posibilitatea oferita de a participa din nou la acest eveniment in calitate de partener general.

"Suntem foarte multumiti de colaborarea noastra cu compania publica TRM in cadrul proiectului „Eurovision 2009". Orange investeste mult in talentele muzicale si deja avem mai multe experiente frumoase la acest capitol. Suntem foarte mandri de prestatia reprezentantei Moldovei din anul acesta la Eurovision si ne bucura faptul ca avand suportul nostru ea a reusit sa cucereasca inimile europenilor si sa-i convinga prin talentul ei de faptul ca tezaurul muzical al natiunii noastre este plin de suflet. Consider ca plasarea interpretei pe locul 14 in finala demonstreaza acest lucru si ne convinge de faptul ca piesa Hora din Moldova este apreciata drept unul din cele mai bune cantece ale Europei" a mai spus Jerome Poulian.

La randul ei, Nelly Ciobanu a declarat: "A fost o onoare pentru mine sa reprezint Moldova la Eurovision si sa adun moldovenii din toata Europa intr-o hora imaginara.

Eurovisionul este, cu siguranta, un concurs de talie mondiala cu participanti incredibil de talentati, iar show-ul de anul acesta la Olimpiiski a depasit toate asteptarile.

Hora este un cantec despre Moldova, despre poporul nostru si cred ca ar trebui sa fim mandri de rezultatul obtinut.

Multumesc tuturor fanilor atat din Moldova, cat si de peste hotare, pentru suportul lor si pentru voturile lor.

Multumesc tuturor celor care au venit in Piata Marii Dunari Nationale pentru a ma sustine si celor care au participat in proiectul hora.md.

Multumesc, de asemenea, companiei publice Teleradio Moldova, pentru faptul ca au adus Eurovisionul in casele fiecaruia nu doar in Moldova, ci si peste hotarele tarii.

Si nu in ultimul rand, as dori sa aduc multumiri companiei Orange pentru ca sustin muzica in Moldova si pentru ca au dat posibilitate locuitorilor tarii noastre sa participe activ la concursul Eurovision.


Eurovision 2009 - cel mai interactiv Eurovision

totul despre Eurovision – pe mobil sau pe web

Orange a lansat o pagina web dedicata concursului "Eurovision 2009" - eurovision.orange.md

Clientii Orange au avut posibilitatea de a descarca gratuit de pe aceasta pagina continut mobil, imagini si melodii direct pe telefonul mobil.

Astfel, pe parcursul desfasurarii Eurovisionului au fost descarcate circa 1500 de secvente video, imagini si melodii la subiectul Eurovision.

Iar circa 300 de persoane au vizionat concertele de la Eurovision pe canalul Moldova International, in direct de pe telefonul mobil pe portalul Orange World.

Melodia „Bucurati-va prieteni" interpretata de toti participantii la finala nationala a Eurovisionului din anul acesta s-a bucurat de succes si a fost descarcata de 6000 de ori.


Impreuna la Eurovision

Rezultatele concursului „Impreuna la Eurovision" din anul acesta sunt uimitoare. Zeci de mii de clienti s-au antrenat in competitie pentru a castiga bilete la festivalul de la Moscova si alte premii. Doi dintre ei Silvia Barcaru si Oxana Tolcacev au castigat si au mers la Moscova, unde au participat la un show extraordinar. Iar primii 20 de castigatori au primit cadouri semnificative: laptopuri, telefoane Nokia si papusi Cleopatra.


Un record de voturi la finala Eurovision din 16 mai

In anul acesta a fost inregistrat un record de voturi pentru participantii la Eurovision, ceea ce denota faptul ca popularitatea acestui concurs a crescut considerabil. Astfel, timp de 15 minute au fost receptionate de doua ori mai multe voturi de la clientii Orange decat in anul trecut.


Videoclipul filmat impreuna cu toata tara

O alta surpriza pregatita de catre trei echipe: Orange, TRM si Simpals a fost posibilitatea de a filma impreuna cu toata tara clipul oficial al interpretei Nelly Ciobanu.

Pentru aceasta, compania Simpals, care este si autorul conceptului proiectului, a elaborat un site special www.hora.md unde au fost incarcate sau transmise prin e-mailul video@hora.md 655 imagini video la acest subiect. Iar site-ul www.hora.md a inregistrat 200 000 de vizualizari. Cele mai reusite secvente parvenite au fost introduse in videoclip.


Impreuna la concert

Un eveniment exceptional a fost concertul din Piata Marii Adunari Nationale care a avut loc in data de 16 mai 2009.

Evenimentul a adunat in piata circa 30 de mii de oameni care au venit pentru ca impreuna sa o sustina pe Nelly Ciobanu, reprezentanta Moldovei din anul acesta la Eurovision. Seara a culminat cu show inedit de lasere, realizat la un nivel european, care a coplesit multimea.