03.11.2009 toate
Primul interviu radio in baza tehnologiei HD voce

Interviul a fost acordat postului HIT FM de catre renumitul interpret de talie internationala Dan Balan, cu ajutorul telefonului Nokia 6720c versiunea WB-AMR.

"Suntem mandri de faptul ca suntem primul post de radio din lume care beneficiaza de aceasta tehnologie avansata. Vom utiliza cu siguranta acest model de telefon HD, care la moment este unicul in lume care ofera acest standard pentru a realiza interviuri live de o calitate perfecta. Datorita acestei tehnologii implementate de Orange, jurnalistii si radioascultatorii vor sesiza imbunatatirea vadita a calitatii vocii din timpul transmisiunilor in direct la radio", a mentionat Anna Dubeli, Director de Programe HIT FM.

Jerome Poulain, Director de Marketing, Vanzari si Comunicare a companiei Orange Moldova a mentionat: "HD voice este, fara indoiala, viitorul standard al comunicarii mobile si va fi utilizat de tot mai multi consumatori in anii urmatori. Suntem extrem de fericiti ca putem oferi aceasta tehnologie clientilor nostri din Moldova, care au posibilitatea sa o utilizeze primii in lume. Totodata, ne bucura faptul ca acest nou standard de calitate a vocii a devenit un suport important pentru activitatea jurnalistilor. Prin lansarea acestui standard Orange isi reafirma atasamentul fata de calitate si angajamentul de a investi in viitorul Moldovei."

Dupa realizarea interviului, Dan Balan, de asemenea si-a impartasit impresiile despre HD voice: "Este un eveniment deosebit pentru mine. Sunt primul om in lume care a oferit un interviu radio la un telefon HD si am ramas uimit de faptul ca exista o mare diferenta fata de standardul obisnuit. Imi doresc un telefon HD, deoarece pentru mine calitatea sunetului conteaza. Ma bucura faptul ca Moldova este prima tara in lume unde a fost lansat HD voice. Acum imi asum dreptul de a fi un promotor al acestui standard deoarece merita".

In cadrul interviului Dan Balan a raspuns la intrebarile radioascultatorilor si a invitat toata lumea la concertul sau care va avea loc pe 18 noiembrie la Palatul National, ora 19:00.

Unicul telefon mobil din lume cu sunet de inalta definitie integrat (HD voice), la moment, este Nokia 6720c versiunea WB-AMR. Clientii care utilizeaza acest telefon in reteaua 3G+ de la Orange Moldova, beneficiaza de cea mai sigura calitate a sunetului, capabila sa transmita emotia sunetului natural mult mai adecvat decat celelalte telefoane. De asemenea, telefonul atenueaza bruiajele externe si asigura astfel cea mai pura sonoritate a convorbirilor pentru ambele parti.

Orange Moldova a lansat in premiera mondiala noul standard de calitate a vocii de inalta definitie (HD voice) pentru telefonia mobila in data de 09.09.09. Aceasta tehnologie reprezinta o imbunatatire semnificativa a calitatii sunetului convorbirilor telefonice. Tehnologia WB-AMR va deveni pe viitor standard pentru telefonia mobila. De asemenea, acum Orange Moldova acorda suport specialistilor intreprinderilor producatoare de telefoane mobile pentru a testa compatibilitatea unor noi dispozitive cu HD.

Versiunea Desktop