12.11.2009 toate
Numai la Orange BlackBerry Internet - e-mail mereu la indemana

Cu serviciul BlackBerry Internet de la Orange sunteti mereu in pas cu afacerea, deoarece primiti mesaje e-mail si fisiere in timp real si le vizualizati direct pe telefonul mobil. In acest fel, nu pierdeti nici un mesaj cand sunteti in afara biroului.

 

beneficii
  • acces mobil la contul de e-mail similar cu accesul de pe calculator
  • posibilitatea vizualizarii fisierelor atasate in cele mai raspandite formate
  • navigare pe Internet sau comunicare prin instant messaging
  • foarte simplu de utilizat, crearea unui nume de utilizator si a unei parole este tot ce trebuie sa faceti, fara nicio alta setare suplimentara
  • acces mobil la contul de e-mail in roaming

 

servicii incluse
  • expedierea/primirea de mesaje e-mail
  • navigare Internet cu ajutorul browserului Internet incorporat in telefon
  • instant messenger (Yahoo Messenger; Windows Live Messenger; ICQ; Google Talk si altele)
  • acces la o interfata web de configurare a contului de e-mail BlackBerry, http://blackberry.orange.md

 

tarife

Serviciul BlackBerry este disponibil pentru clientii Orange Abonament si poate fi activat la unul din magazinele directe Orange.

  taxa lunara (MDL/luna) trafic in retea inclus in optiune trafic in retea extra optiune
BlackBerry Internet 400MB 250 400MB 2,5 MDL/MB
       
Telefon mobil Blackberry Curve 8900  
Pret la Abonament 5999 lei    
Pret standard 6999 lei    
Tarifele includ TVA.

 

Unitatea de taxare a traficului in retea consumat in cadrul serviciului Blackberry (APN blackberry.net) este 5 KB.

Volumul de trafic inclus in optiunea BlackBerry Internet neutilizat pana la urmatoarea data de facturare, nu se transfera in luna urmatoare.

Traficul generat in roaming se achita conform tarifelor standard de utilizare a serviciului Internet Mobil in roaming aplicabile retelei utilizate.

In cazul in care este activata una dintre optiunile Internet Mobil in roaming, traficul generat prin utilizarea BlackBerry Internet in afara tarii va fi taxat din contul acestei optiuni, iar apoi din bani.

 

descriere tehnica

Serviciul BlackBerry Internet se bazeaza pe tehnologia de tip push, in care mesajele e-mail sunt directionate automat din cutia postala pe telefon.

Cu BlackBerry Internet de la Orange puteti administra pana la 10 conturi e-mail direct de pe telefonul mobil BlackBerry, reprezentand practic o extensie a cutiei postale (mailbox) a utilizatorului.

    Adresele de e-mail ce pot fi integrate pe telefonul mobil sunt:
  • adrese de e-mail personale de tip POP3 sau IMAP4 (de exemplu, conturi de forma utilizator@yahoo.com)
  • adrese de e-mail existente in cadrul companiei, gazduite de catre un furnizor de servicii internet (ISP), de tip POP3 sau IMAP4, sau pe serverul de e-mail propriu (inclusiv cele ce functioneaza pe sistemul de operare Linux: Sendmail, Postfix, Qmail etc.)
  • Outlook Web Access
  • adresa oferita de BlackBerry de tipul: utilizator@blackberry.orange.md.

Mesajele e-mail care nu sunt salvate in telefonul mobil se vor sterge automat dupa 30 de zile de la primirea lor.

Formatul in care pot fi vizualizate fisierele: Word, Excel, PowerPoint (PPT, PPS), Corel WordPerfect, Adobe Acrobat (PDF), TXT, CSV, HTML, ZIP, imagini (JPG, JPEG, PNG, BMP, GIF), formate de fax (TIF, TIFF), fisiere audio format WAV.

Marimea maxima a fisierelor din mesajele e-mail primite ce poate fi descarcate pe telefon este de 2MB.

In roaming contul de e-mail poate fi accesat de pe mobil in retelele operatorilor cu care Orange a incheiat contracte ce permit utilizarea serviciului Internet Mobil in roaming.

In cazul in care doriti sa utilizati o aplicatie de tip messenger (Yahoo Messenger; Windows Live Messenger; ICQ; Google Talk), puteti descarca aplicatiile accesand http://mobile.blackberry.com sectiunea "Communicate" direct de pe telefonul mobil BlackBerry.

De asemenea, cu ajutorul browserului Internet incorporat se poate naviga pe Internet in conditii optime datorita ecranului mare si a adaptarii continutului WWW la dimensiunile si caracteristicile telefonului mobil.

©BlackBerry®, RIM®, Research In Motion®, SureType®, SurePress™ precum si marcile de comert, denumirile si siglele legate de acestea sunt proprietatea Research In Motion Limited si sunt inregistrate si/sau utilizate in SUA si in diferite tari din intreaga lume. Utilizat sub licenta Research In Motion Limited.