25.11.2009 toate
Lansarea Fundatiei Orange in Moldova

Orange a anuntat astazi lansarea oficiala a Fundatiei Orange in Moldova. De la crearea sa, in 1987, Fundatia Orange sta la baza angajamentului Grupului Orange de a ajuta oamenii sa interactioneze mai usor, in special pe cei care sunt izolati din motive de sanatate, economice sau sociale.

Odata cu lansarea acestei Fundatii, investitiile cu scopuri filantropice ale companiei Orange in Moldova vor deveni mai consolidate, cu actiuni directionate pe 3 segmente-cheie: sanatate, educatie si cultura.

Mireille le Van, Secretarul-General al Fundatiei Orange a spus: „Suntem onorati sa lansam Fundatia Orange in Moldova. In acest fel, ne reafirmam angajamentul de investi in proiectele sociale din aceasta tara. Fundatia Orange continua sa-si extinda prezenta pentru a ajuta oamenii sa interactioneze mai usor, in particular pe cei cu deficiente senzoriale, care nu au acces la educatie si au nevoie de sustinerea noastra. Vreau sa urez bun venit Moldovei, care a devine a 10-a tara care se alatura Fundatiei Orange.”

Liudmila Climoc, Director General Orange Moldova a mentionat: „Lansarea Fundatiei este inca o dovada a angajamentului nostru consolidat de a investi in dezvoltarea Moldovei si a misiunii noastre de a face comunicarea accesibila pentru toti. Fundatia Orange reprezinta o urmare consecventa a actiunilor noastre, devenite deja traditie, de a contribui la realizarea diferitor proiecte sociale de sustinere a copiilor in dificultate, educatia fetelor sau suport in dezvoltarea culturii.”

Jerome Poulain, presedintele Fundatiei Orange in Moldova, a adaugat: „Fundatia Orange va avea ca prioritati promovarea educatiei si instruirii precum si sustinerea persoanelor aflate in dificultate. Vom colabora intens cu organizatii precum ONU pentru a consolida investitiile noastre in proiectele sociale din Moldova si vom continua sa ne realizam misiunea de a ajuta oamenii sa-si traiasca viata din plin, sa comunice si sa interactioneze mai usor.”

Fundatia Orange coordoneaza toate activitatile filantropice ale Grupului in lume, colaborand strans cu reteaua de fundatii si companiile Orange. In prezent, proiectele filantropice corporative sunt sustinute in peste 30 de tari din Europa, Asia, Africa si Orientul Mijlociu, in care isi desfasoara activitatea Grupul.

Fundatia Orange sustine proiectele propuse de ONG-uri internationale si locale deja in 10 tari, pe 3 segmente-cheie: sanatate, educatie si cultura, integrarea in mediul cultural si social.