27.11.2009 toate
Fundatia Orange Moldova a donat un milion de euro pentru dotarea Centrului de Radiologie si Imagistica

Astazi, 26 noiembrie, a avut loc deschiderea oficiala a Centrului de Radiologie si Imagistica al Institutului de Neurologie si Neurochirurgie din Chisinau, care a fost dotat cu suportul financiar al Fundatiei Orange Moldova. Actiunea a fost realizata in cadrul proiectului „Dezvoltarea Parteneriatului Public – Privat”, implementat de Agentiile Organizatiei Natiunilor Unite, in parteneriat cu Guvernul Republicii Moldova.

Vlad FILAT, Primul Ministru al Republicii Moldova a multumit Companiei Orange pentru ca a reusit achizitionarea Tomografului "Light Speed VCT SELECT", care este extrem de necesar Republicii Moldova.

„Este foarte important ca investigarea si diagnostigarea cetatenilor Republicii Moldova sa fie facuta corect si rapid. Republica Moldova are specialisti foarte buni, iar acest aparat este un nou pas spre o medicina performanta, pe care o meritam cu totii”, a precizat Prim-ministrul.

Cu ocazia acestui eveniment, Liudmila Climoc, Directorul General al Companiei Orange Moldova a mentionat: „Moldova este a zecea tara in care are loc lansarea Fundatiei Orange. Iar aceasta este inca o dovada a angajamentului nostru consolidat de a investi in dezvoltarea acestei tari si a misiunii noastre de oferi tuturor posibilitati mai simple de comunicare.
Astazi, avem onoarea sa prezentam, in parteneriat cu Organizatia Natiunilor Unite si Guvernul RM, primul proiect realizat de Fundatie in Moldova – inaugurarea Centrului de Radiologie si Imagistica, care este primul de acest gen in tara.
Moldova este un exemplu de urmat in cadrul Grupului, deoarece echipa este pasionata de ceea ce face, competenta si tine sa aduca cu adevarat tot ce e mai bun pentru oamenii de aici.
Fundatia Orange a donat mai mult de 1 milion de euro pentru a dota Centrul cu cel mai avansat echipament.In acest fel, noul Centru va oferi posibilitatea de a efectua diagnosticari performante si va contribui la imbunatatirea serviciilor de asistenta medicala pentru toti.
Odata cu lansarea Fundatiei Orange, investitiile cu scop filantropic ale companiei vor fi consolidate, fapt ce va contribui semnificativ la realizarea misiunii noastre de a ajuta oamenii sa-si traiasca din plin viata si sa interactioneze mai bine”
.

„Salut ideea deschiderii primului Centru de Radiologie si Imagistica din tara si aduc sincere multumiri Companiei Orange Moldova pentru aceasta donatie, care va constitui un suport esential in ce priveste imbunatatirea situatiei din domeniul ocrotirii sanatatii. Sper ca si alte companii vor urma aceasta initiativa de Responsabilitate Sociala Corporativa in domeniul Ocrotirii Sanatatii si Asistentei Sociale”, a declarat Vladimir Hotineanu, Ministrul Sanatatii al Republicii Moldova.

Vladimir Hotineanu a mai mentionat ca: „Proiectul „Dezvoltarea parteneriatului Public - Privat”, in cadrul caruia a fost deschis Centrul de Radiologie si Imagistica, este un exemplu demn de urmat si de alte companii, care activeaza in sectorul privat”.

Kaarina Immonen, Coordonator Rezident al Organizatiei Natiunilor Unite in Moldova, a mentioant: "ONU recunoaste rolul critic al sectorului privat, in particular in acordarea suportului pentru atingerea obiectivelor stabilite in domeniie educatiei, sanatatii, reducerii saraciei, guvernarii democratice, HIV/SIDA si altele. Parteneriatul cu Orange Moldova pentru dezvoltarea sectorului sanatatii este unul binevenit, care speram ca va contribui la imbunatatirea sistemului de asistenta medicala in tara si la intremarea multor pacienti cu boli neurologice."

Proiectul „Dezvoltarea Parteneriatului Public – Privat” a fost realizat in baza unui memorandum semnat cu Agentiile ONU, Ministerul Sanatatii si Ministerul Economiei.

Centrul de Radiologie si Imagistica este dotat cu cel mai performant tomograf din Republica Moldova. Acesta permite investigarea a 100 de persoane timp de 24 de ore. Echipamentul este dotat cu softuri speciale, care permit efectuarea unor investigatii profunde la nivelul organelor corpului.

In cadrul centrului pot fi efectuate si: investigatii pentru persoanele care sufera de boli oncologice, cardiovascule, navigarea pentru neurochirurgie, interventii chirurgicale sub ghidajul computerului tomograf etc.