17.12.2009 toate
Compania Orange a sustinut concursul Burse de Merit – 2009

Ceremonia de premiere a celor mai buni studenti ai tarii a avut loc la teatrul national "Mihai Eminescu", sub egida Consiliului Rectorilor din Republica Moldova (CRRM), cu suportul financiar al companiei Orange Moldova, Fundatiei Soros-Moldova si BC Moldova Agroindbank SA.

    In cadrul festivitatii s-au acordat 3 categorii de premii:
  • de gradul I – in valoare de 10.000 lei
  • de gradul II – in valoare de 6.000 lei
  • de gradul III – in valoare de 4.000 lei

Liudmila Climoc, director general Orange Moldova a inmanat castigatorilor premiile de gradul I in valoare de 10.000 lei fiecare si cate un laptop. "Pentru noi este foarte importanta participarea, in calitate de partener, la acest proiect, care ne ofera sansa de a contribui nemijlocit la sustinerea tinerilor dotati si talentati. Prin acest concurs, dar si prin alte proiecte similare, compania Orange investeste in viitorul intelectual al Republicii Moldova", a mentionat Liudmila Climoc.

De asemenea, directorul general al companiei Orange i-a felicitat pe cei 50 de castigatori si participantii concursului: "Sincere felicitari tuturor participantilor si castigatorilor acestui concurs, le doresc succese in viitor, realizari frumoase si un viitor luminos!"

La concurs au participat 176 de sudenti (sectia zi) din anii III-VI si studenti masteranzi cu media notelor inalta pentru toti anii de studii, de la 19 institutii de invatamant superior din Republica Moldova. Dosarele admise la concurs au fost examinate de catre Consiliul de Experti Independenti si de catre Consiliul Donatorilor.

Compania Orange Moldova a sustinut, in repetate randuri, tinerii talentati, capabili si dotati cu capacitati, in cadrul mai multor proiecte. Printre acestea sunt concursul "Creanga de Aur", desfasurat de catre Facultatea de Jurnalism si Stiinte ale Comunicarii, USM, unde participa tineri jurnalisti, care au obtinut nu doar rezultate academice ci si profesionale. La moment, compania Orange Moldova si Universitatea Tehnica din Moldova dezvolta mai multe proiecte comune ce vizeaza acordarea asistentei universitatii in plan logistic si suport in realizarea tezelor de diploma, studii de masterat in Franta etc. Cei mai buni studenti ai acestei institutii superioare de invatamant beneficiaza si de Burse Orange in valoare de 1000 Dolari SUA fiecare, de posibilitati si conditii pentru efectuarea practicii de producere, de sustinere la organizarea expozitiilor tematice din partea companiei Orange etc. Recent, Orange a semnat un contract de prietenie si colaborare si cu Academia de Studii Economice din Moldova.