17.12.2009 toate
La "Eurovision 2010" cu IPNA Teleradio Moldova si compania Orange Moldova

Moldova va participa la cea de-a 55-ea editie a concursului "Eurovision Song Contest 2010" gratie parteneriatului stabil cu compania Orange Moldova, care si-a confirmat statutul sau de partener General al Proiectului si pentru editia din acest an. Despre aceasta reprezentantii companiilor Teleradio Moldova si Orange Moldova au anuntat recent in cadrul unei conferinte de presa.

IPNA "Teleradio Moldova" a confirmat definitiv depunerea cererii de participare la concursul european in data de 14 decembrie curent. Acum, organizatorii se pregatesc de Selectia Nationala pentru Eurovision, editia 2010, care va avea loc in doua etape:

Etapa 1: Audierea interna a materialelor depuse de catre juriul format conform recomandarilor uniunilor de creatie specializate: interpreti, compozitori, textieri, producatori. Determinarea unui numar maxim de 25 interpreti sau formatii care vor fi selectati pentru etapa ulterioara a concursului la nivel national.

Etapa 2: In decurs de pana la 30 zile din ziua primei etape, TRM va organiza o audiere (live), cu transmisiune in direct pe posturile TV Moldova1, TV Moldova International. Interpretarile trebuie sa contina elementele de baza ale evoluarii scenice. La aceasta etapa vor fi luate in calcul, in proportii egale, decizia juriului de profil, rezultatele televotingului si a comisiei de referinta TRM. Decizia votului comun va fi facuta publica de TRM si partenerii sai informationali.

Anul acesta, selectia nationala pentru Eurovision va purta un element de identitate nou – O Melodie pentru Europa! Noul branding exprima dorinta companiilor IPNA “Teleradio Moldova" si Orange nu doar de a organiza si dezvolta profesionist concursul, dar si de a-l face accesibil pentru toate categoriile de muzicieni. Astfel, la selectia nationala vor fi admise piese semnate de diversi compozitori si textieri autohtoni, precum si de autori dinafara Republicii Moldova. Mai mult chiar, vor putea participa si interpreti, care, la moment, nu au o piesa pentru concurs. In acest an, au fost create cateva piese special pentru formatul Eurovision-ului. Fiecare interpret doritor isi va putea alege o piesa deja pregatita, lista carora este afisata pe site-ul www.trm.md, pentru a participa la concurs.

"Una din prioritatile companiei Orange este promovarea talentelor muzicale, care, la randul lor, duc faima tarii noastre in exterior. De fiecare data cand avem posibilitatea de a sustine si incuraja tinere talente, o facem cu o deosebita placere si responsabilitate sociala. Putem spune cu incredere ca pe parcursul activitatii noastre, am avut mai multe colaborari frumoase de acest gen: Festivalul International de muzica a tinerilor talente "Fete de prieteni", concerte cu Garan Bregovici si Cezaria Evora, Geta Burlacu, Studio One, Dan Balan, Pavel si Cleopatra Stratan", a mentionat Liudmila Climoc, directorul general Orange Moldova.

"Aducem multumiri companiei Teleradio Moldova pentru oportunitatea de a participa in calitate de Partener General la concursul Eurovision, editia 2010. Fie ca pentru unii participanti concursul va fi o pista de lansare in lumea muzicii, iar pentru altii o noua treapta in cariera de muzician, toti au nevoie de sustinere, incurajare si promovare in drumul lor spre succes", a concluzionat Liudmila Climoc.

Republica Moldova va participa pentru a VI-ea oara la concursul european "Eurovision Song Contest 2010". Compania Orange Moldova sustine acest concurs deja al treilea an concecutiv. Anterior, Moldova a fost reprezentata la Eurovision de catre "Zdob si Zdub" (locul 6), duetul Arsenium si Natalia Gordienco (locul 20), Natalia Barbu (locul 10), Geta Burlacu si Nelly Ciobanu (locul 14).

Versiunea Desktop