21.12.2009 toate
Orange prezinta retea Internet 3G+ de 21 Mbps

Cu HD Voice si retea de 21 Mbps Moldova se afla printre cele mai avansate tari in domeniul serviciilor de generatia a treia

Astazi, 21 decembrie, Orange Moldova prezinta cele mai rapide servicii Internet 3G+ din Moldova.

Timp de un an, Orange a triplat viteza de acces la Internet in reteaua sa 3G+ pana la 21 Mbps, in prezent aceasta avand cea mai mare rata de acoperire nationala. Totodata, Moldova se plaseaza printre primele 25 de tari din lume, cum ar fi Japonia, Italia, Portugalia, Spania, Grecia, etc., si este prima companie din Grupul Orange care a reusit sa lanseze retea de 21Mbps.

Aceasta performanta se datoreaza investitiilor de peste 1.2 mld lei, efectuate de la inceputul anului 2008 pana in prezent, profesionalismului echipei de la Orange si suportului Grupului Orange.

In acest fel, prin lansarea retelei de 21 Mbps, Moldova beneficiaza de cele mai avansate servicii 3G+, clasandu-se in top la capitolul implementarii inovatiilor in domeniul telecomunicatiilor la nivel mondial.

Olaf Swantee, Presedintele Grupului Orange pentru telefonie mobila, cu aceasta ocazie, a declarat: "Astazi, in Moldova, este lansata reteaua de 21Mbps. Prin aceasta Orange Moldova demonstreaza avantajul sau in dezvoltarea serviciilor de generatia a 3-ea de care beneficiaza clientii. Moldova se dezvolta rapid si Orange isi aduce aportul sau pentru a asigura accesul tuturor locuitorilor tarii la serviciile de telefonie mobila si de Internet, inclusiv si pentru dezvoltarea afacerilor.

Fiind un Grup integrat, implementam pe pietele care se dezvolta dinamic, asa cum este piata din Moldova, inovatii interesante pentru ca mai apoi sa le aplicam si in alte tari mai mari, cum ar fi: Spania, Polonia, Marea Britanie si Franta.

Abordarea pragmatica si dinamismul echipei locale ne permite implementarea rapida a proiectelor. Astfel, experienta acumulata devine un succes reprodus si in alte tari. Am reusit sa obtinem cele mai efective parteneriate cu furnizorii, sustinute de echipe profesioniste de tehnicieni si marketing, care aplica cu succes toate componentele proiectelor ce vizeaza un singur lucru – lansarea, cu sustinerea laboratoarelor Orange, 100% a serviciilor de generatia a treia."

La randul sau, Liudmila Climoc, Director General Orange Moldova a mentionat : "Aceasta realizare pentru Moldova este o executare excelenta a misiunii noastre de a aduce cele mai interesante inovatii, aici pe piata din Republica Moldova. Ulterior, acestea sunt cu succes transformate in servicii simple si utile pentru clientii Orange. De asemenea, acesta este rezultatul muncii unei echipe energice, ce da dovada de un profesionalism impresionant. In ultimele 20 de luni am investit peste 1.2 mld de lei si am creat o infrastructura solida ce sprijina dezvoltarea rapida a telefoniei mobile si Internetului in Moldova.

Astfel, la 1 an dupa lansarea serviciului Internet Acum avem aproape 50.000 de clienti, ceea ce inseamna ca Orange Moldova ocupa pozitia nr.1 pe piata de Internet 3G+ si locul 2 pe piata nationala de Internet.

Deja o mare parte din cele 7% din populatie, care utilizeaza Internet, beneficiaza de serviciul Internet Acum de la Orange, care este rapid, nelimitat si de calitate. Iar pentru ca si restul 93% din populatie sa beneficieze de Internet, ne ocupam de extinderea serviciului in toate localitatile din tara. De exemplu, Varnita, Peresecina, Giurgiulesti, Pelenia. IAccesul la Internet Acum este disponibil pentru toti de la numai 150 de lei pe luna.

In aceasta perioada de transformare a economiei investitiile in tehnologiile de viitor sunt importante pentru a consolida dezvoltarea serviciilor de Internet. Astfel, suntem mandri pentru ca apartinem unui Grup care continua sa dezvolte viitorul"

Alain Maloberti, Vicepresedintele Grupului Orange: "Impreuna cu echipa Orange Moldova am reusit sa implementam cele mai bune tehnologii: o retea cu o capacitate inalta GSM/EDGE/900/1800 la nivel national, cu o acoperire de mai mult de 99,2% din populatie si reteaua 3G+ care acopera deja 70% din toata populatia. Am obtinut o retea performanta care poate fi controlata de la distanta, iar optimizarea si ajustarea acesteia poate fi efectuata in timp real, direct de la birou.

De asemenea, as vrea sa mentionez lansarea noului standard de voce HD voice care a avut loc in data de 09.09.09 in premiera mondiala, elaborarea paginii wap si portalului special creat pentru iPhone, care asigura accesul la 14 posturi de radio, 18 posturi TV de inalta calitate, acces la blog si continut distractiv de la Orange. Astfel, noi studiem in detalii in ce mod reactioneaza reteaua Orange Moldova la cele mai recente inovatii oferte generoase si alte servicii. Aceasta abordare ne permite sa devenim unul dintre cei mai avansati operatori de generatia a treia cu HD voice si retea de 21 Mbps."

Odata cu lansarea retelei de 21 Mbps, un utilizator Internet Acum, folosind modemul Huawei 1820, poate beneficia de o viteza de descarcare a datelor mai rapida, de pana la 10 Mbps, si de incarcare de pina la 3 Mbps, iar uneori de viteze si mai mari. Astfel, un fisier de 1 Gb poate fi descarcat in mai putin de 15 min.


acum si mai mult cu Internet Acum.

Pentru a beneficia de cel mai rapid Internet 3G+ din Moldova, Orange lanseaza exclusiv pentru clientii sai un nou laptop cu modem 3G+ incorporat la un pret de numai 3999 lei la conectare la orice abonament Internet Acum. Acesta poate fi un cadou perfect pentru cei dragi cu ocazia sarbatorilor de iarna.