01.02.2010 toate
Orange a castigat Premiul Mare la concursul "Marca Comerciala a anului 2009" categoria "Bunuri si servicii de inalta tehnologie"

Orange a primit Premiul Mare in cadrul concursului "Marca Comerciala a anului 2009", la categoria "Bunuri si servicii de inalta tehnologie", nominalizarea "Inter". Este pentru prima data cand Orange a participat in cadrul acestei categorii.

Ceremonia de decernare a distinctiilor a celei de-a sasea editii a concursului organizat de Camera de Comert si Industrie, a avut loc in data de 28 ianuarie, in incinta Palatul Republicii. Diploma de onoare i-a fost inmanata Directorului General Orange, Liudmila Climoc, de catre Prim-ministrul Republicii Moldova, Vladimir Filat.

"Acest premiu reprezinta pentru noi un gest de recunoastere a rezultatelor obtinute in 2009, an care a stat sub semnul dezvoltarii telecomunicatiilor de generatia a treia in Republica Moldova. Chiar daca este vorba de tehnologii, ceea ce presupune ceva complicat, ne-am straduit sa transformam toate inovatiile pe care le-am adus in tara in servicii simple si utile tuturor" - a mentionat Liudmila Climoc, Director General Orange, ca urmare a evenimentului.

"Pe parcursul anului trecut, ne-am confirmat pozitia de prim operator 3G+ in Moldova in termeni de acoperire a populatiei - 72,6% si am triplat capacitatea retelei Internet 3G+ pana la 21 Mbps.

Odata cu lansarea serviciilor voce HD, in septembrie 2009, Orange a demonstrat, de asemenea, ca Moldova este capabila de o premiera mondiala in domeniul tehnologic.
Primul apel in format HD voice s-a produs oficial in 09-09-09 intre Pavel Stratan si fiica sa, Cleopatra. Iar pe 3 noiembrie, Dan Balan a a participat la realizarea primului interviu radiofonic in direct, cu utilizarea tehnologiei HD, la postul HIT Fm.

In scopul lansarii HD voice la nivel mondial, mai multi producatori de telefoane mobile au vizitat Moldova, iar expertii din cadrul companiei le ofera suport in aceasta.
In acelasi timp, Orange a anuntat recent ca in 2010, tehnologia HD voice pentru telefonia mobila va fi disponibila pe mai multe piete europene, cum ar fi Franta si Marea Britanie.",
a mai spus Directorul General Orange.

La randul sau, Jerome Poulain, Director Marketing, Comunicare si Vanzari Orange, a adaugat: "La fel, si Internet Acum este apreciat de 52 000 de clienti pentru ca ofera navigare confortabila pe Internet atat acasa, cat si la birou, evitand instalarea complicata si aglomeratia de fire. Iar acest lucru, pe langa integrarea serviciilor Internet prin fibra optica si DSL de la Telemedia, ne-a ajutat sa devenim al doilea operator de Internet de banda larga din tara.

Circa 200 000 de utilizatori folosesc servicii 3G+ de la Orange pentru comunicare, efectuare de apeluri video gratuite, vizionarea a 14 posturi TV in direct sau navigare pe Internet la viteza inalta.

Tinem mult si la calitatea serviciilor pe care le oferim clientilor nostri. Urmarim indeaproape evolutia la acest capitol si constat cu placere ca potrivit studiilor efectuate la nivelul tuturor tarilor in care este prezent Grupul Orange, utilizatorii din Republica Moldova beneficiaza de cel mai bun nivel de calitate a serviciilor voce.

Numai in ultimii 2 ani, Orange a investit in Moldova mai mult de 1,2 miliarde de lei si va continua aceasta practica pe scara larga in anii ce urmeaza. Iar toate reusitele obtinute reflecta angajamentul nostru de a aduce in Moldova cele mai interesante inovatii pe care sa le transformam in servicii simple si accesibile pentru locuitorii tarii."


despre Orange Moldova
Compania este prezenta in Moldova din 1998 si, in timp, a acumulat o baza de clienti de peste 1,7 milioane de utilizatori de telefonie mobila, detinand o cota de piata de 65,9% pe o piata de telecomunicatii mobile. Misiunea Orange Moldova este orientata pe oferte prietenoase pentru clienti, concepute sa aduca beneficii populatiei si sa asigure cresterea prin inovatie. Cu Orange, 99,4% din populatia tarii beneficiaza de acoperire GSM / EDGE, iar deja pentru 72,6% sunt disponibile serviciile 3G+.