17.02.2010 toate
Orange a fost premiat la Mobile World Congress 2010 din Barcelona

Orange a castigat la concursul Global Mobile Awards, care are loc in cadrul celui mai prestigios eveniment anual din domeniul telecomunicatiilor - Mobile World Congress.

Premiul la categoria Best Mobile Technology Breaktrough a fost acordat pentru imbunatatirea semnificativa a calitatii sunetului in telefonia mobila, prin implementarea in premiera mondiala a HD voice in Moldova. In acest fel, progresele companiei in domeniul tehnologiilor mobile au fost recunoscute la nivel mondial, Orange devenind primul operator mobil din tara care castiga un premiu international de asemenea anvergura.

Mobile World Congress este cel mai important eveniment din industria mondiala a telefoniei mobile. Anual, congresul reuneste peste 800 reprezentanti ai acestui domeniu din lume – operatori mobili, producatori de telefoane mobile, furnizori de echipament. Companiile, precum si personalitatile care se disting prin cele mai semnificative progrese si reusite sunt premiati in cadrul concursului Global Mobile Awards.

“Am decis sa aducem HD voice in Moldova pentru ca aceasta inseamna, in primul rand, investitii in calitate. In al doilea rand, dispunem de una dintre cele mai avansate retele 3G+ din lume. Luate la un loc, toate acestea ne-au permis sa implementam noul standard de calitate al vocii in telefonia mobila. Si, desigur, acest lucru a fost posibil datorita profesionalismului echipei Orange Moldova”, a declarat Liudmila Climoc, Director General Orange Moldova.

“Suntem mandri ca anume clientii Orange din Moldova au posibilitatea sa se bucure de calitatea exceptionala a sunetului oferit de serviciul HD voice, care este accesbila cu telefoane compatibile, pe intreg teritoriul tarii unde exista acoperire 3G+.

Ca urmare a succesului acestui proiect, experienta Orange Moldova va fi aplicata in implementarea acestei tehnologii in alte tari”, a mai adaugat Directorul General Orange.

Implementarea HD voice reprezinta obiectivul strategic al Grupului Orange. In 2010 aceasta tehnologie va fi adusa in Franta, Luxembourg, Spania, Marea Britanie si Belgia. In acelasi timp, Orange planifica extinderea rapida a dispozitivelor compatibile cu standardul HD voice in Europa.

HD voice a fost lansat comercial in Moldova in data de 09.09.09. Primele persoane care au efectuat un apel in baza acestei tehnologii au fost Pavel si Cleopatra Stratan.

Serviciul le ofera clientilor Orange posibilitatea unica a de beneficia de calitate excelenta a sunetului atunci cand efectueaza sau primesc apeluri. HD voice se caracterizeaza prin sonoritate pura a conversatiilor, zgomotul de fundal este vadit atenuat si ofera senzatia ca interlocutorul s-ar afla in aceiasi camera cu cel care efectueaza apelul.

Alaturi de premiera HD voice, Orange Moldova este cunoscuta pentru intaietate in lansarea celei mai rapide retele Internet 3G+ de 21 Mbps, care are cea mai extinsa rata de acoperire din Europa. Totodata, Orange a fost primul care a adus in Moldova tehnologii si servicii inovative si de calitate, cum ar fi iPhone si BlackBerry. Succesele companiei in domeniul tehnologiilor de generatia a treia sunt confirmate si pe plan national, prin premiul la categoria "Bunuri si servicii de inalta tehnologie", din cadrul concursului Marca Comerciala a anului 2009.