02.03.2010 toate
Fundatia Orange va ajuta copiii cu dizabilitati, persoanele abuzate si tinerele talente din Republica Moldova

Vineri, 26 februarie curent, a avut loc prima reuniune a board-ului Fundatiei Orange Moldova in cadrul careia s-au aprobat planurile de activitate pentru 2009 si 2010, raportul financiar pentru 2009 si bugetul pentru 2010. De asemenea, a fost aprobata si strategia fundatiei.

In 2010, prin intermediul Fundatiei Orange vor fi sustinuti copii cu deficiente de auz si vaz, copii abandonati din case de copii si scoli internat, persoane abuzate si, in special, femei, pentru a le ajuta sa se integreze in viata profesionala. Printre beneficiari vor fi si persoanele cu handicap si cele care au suferit in urma traficului de fiinte umane, dar si tinere talente dedicate muzicii corale si operei.

Fundatia Orange Moldova va sustine proiecte din cateva domenii-cheie: educatie, cultura si sanatate

Anul acesta, in cadrul proiectelor aprobate pentru implementare, se vor acorda in jur de 80 de burse pentru fetele din scoli-internat, vor fi reparate si echipate salile de calculatoare in 4 scoli internat pentru copii cu dizabilitati. Peste 300 de femei care au suferit de pe urma traficului de fiinte umane vor beneficia de consultatii psihologice si suport informational, 20 de femei vor obtine granturi pentru dezvoltarea afacerilor proprii. Peste 80 de copii cu deficiente de auz vor fi asigurati cu echipament special, care le va facilita comunicarea cu semenii lor. In parteneriat cu PNUD Moldova, Fundatia Orange va dona Centrului de Reabilitare pentru copii cu dizabilitati fizice un microbuz pentru a-i ajuta sa se deplaseze mai usor la centru.

In 2009, Fundatia Orange a donat Centrului de Radiologie Imagistica al Institutului de Neurologie si Neurochirurgie un tomograf in valoare de 1,300 000 USD, iar anul acesta va oferi centrului echipament aditional, care va fi procurat prin intermediul PNUD Moldova.

Pentru a aduce o raza de bucurie in sufletele copiilor cu dizabilitati, de Ziua copiilor si de Ziua internationala a persoanelor cu handicap, Fundatia Orange va organiza concerte cu participarea artistilor autohtoni. Iar in ajunul Craciunului, locuitorii capitalei vor avea parte de un concert de caritate exclusiv, cu participarea faimoasei interprete Geta Burlacu. Din banii colectati din vanzarea biletelor la concert se vor procura cadouri si lucruri necesare pentru viata de de zi cu zi a copiilor cu dizabilitati din scolile internat.

Fundatia Orange Moldova conlucreaza cu parteneri de incredere

Printre acestia sunt: Agentiile Organizatiei Natiunilor Unite (UNDP si UNFPA), Guvernul Republicii Moldova, Centrul de Informatii Universitare, Primaria orasului Chisinau, compania LG, Asociatia culturala Vatra s.a. Prin intermediul ONU fundatia va colabora si cu ONG-urile locale: „Artmedia” din Drochia, Centrul pentru familii in criza din Balti, Asociatia Psihologilor din Tighina si Asociatia familiilor monoparentale din Cahul.

Fundatia Orange Moldova a fost lansata in noiembrie, 2009. Cu aceasta ocazie in scuarul parcului Stefan cel Mare a fost inaugurata expozitia de fotografie artistica „Un Monde en Partage”, prin care s-a urmarit atentionarea opiniei publice asupra problemelor cu care se confrunta copiii in dificultate.

In 2009 Fundatia Orange Moldova a dotat Centrul de Radiologie si Imagistica al Institutului de Neurologie si Neurochirurgie din Chisinau cu un tomograf in valoare de 1,300 000 USD si a donat o ambulanta Spitalului de Urgenta din Lipcani, ca urmare a inundatiilor din vara anului 2008.