02.04.2010 toate
Orange Moldova a obtinut acces direct la reteaua globala de Internet

Compania Orange Moldova a primit ieri, 1 aprilie, autorizatia pentru desfasurarea activitatilor de operare, gestionare si mentenanta a retelelor de comunicatii electronice la frontiera de stat a Republicii Moldova. Astfel, Orange Moldova este printre primii operatori privati care a obtinut acces direct la piata internationala de comunicatii.

In cadrul evenimentului de inmanare a autorizatiei, Ministrul Tehnologiilor Informationale si Comunicatiilor (MTIC), Alexandru Oleinic, in comun cu directorul ANRCETI, Sergiu Sitnic, au mentionat ca acest eveniment este unul istoric, care, alaturi de alte actiuni ale MTIC, va contribui la dinamizarea dezvoltarii sectorului tehnologiilor informationale si comunicatiilor din Republica Moldova.

Liudmila Climoc, Directorul General Orange Moldova, a mentionat: “Noi am construit o magistrala transfrontaliera de fibra optica. Iar astazi, am primit oficial autorizatia de a opera aceasta linie. Acum, Orange Moldova are acces direct la piata internationala de servicii de comunicatii prin fibra optica cu capacitate mare.

Acest eveniment, de facto, confirma liberalizarea comunicatiilor internationale, in special a accesului la Internet de banda larga.

Acest lucru va permite Orange Moldova sa sporeasca fiabilitatea si calitatea serviciilor de comunicatii internationale, mai ales accesul la reteaua globala Internet pentru clientii nostri de Internet mobil sau fix, precum si securizarea retelelor.”

Sergiu Postica, Director Strategie si Dezvoltare Business Orange Moldova, a precizat: “Acest eveniment inseamna atat pentru locuitorii, cat si pentru companiile din Republica Moldova, sanse egale cu cetatenii europeni de a comunica cu intreaga lume. Mai mult ca atat, acest pas va contribui la sporirea atractivitatii sectorului de comunicatii electronice din Republica Moldova pentru investitori. Lansarea magistralei de fibra optica inseamna integrarea de facto a Republicii Moldova in spatiul informational comunitar. Suntem mandri sa contribuim la eliminarea barierelor digitale dintre Moldova si intreaga lume.”

Orange Moldova a devenit operator Internet in luna noiembrie 2008. Timp de un an si jumatate, circa 60 000 de locuitori ai tarii au ales Internet Acum de la Orange. Iar mai mult de 75% din cetatenii Republicii Moldova dispun deja de acoperire 3G+ de la Orange si au posibilitatea sa se conecteze usor la Internet oriunde au nevoie: acasa, la scoala, la birou sau cand se deplaseaza undeva.

In septembrie 2009, au fost lansate serviciile de Internet fix pentru mediul de afaceri, inclusiv cele de conectivitate de inalta calitate prin fibra optica si DSL. La moment, peste 1 500 de companii deja beneficiaza de aceste servicii de la Orange.

Din decembrie 2009, Moldova se poate mandri cu reteaua Internet 3G+ cu capacitatea de 21Mbps, care reprezinta cel mai rapid si extins serviciu Internet 3G+ din tara. Volumul investitiilor Orange Moldova doar in ultimii doi ani a depasit cifra de 1,5 miliarde de lei.

Gratie retelei avansate de generatia a treia, Orange a reusit sa implementeze HD Voice, care marcheaza o imbunatatire semnificativa a sunetului in telefonia mobila, iar Republica Moldova este recunoscuta la nivel mondial ca fiind o tara avansata in domeniul IT si al comunicatiilor. Drept dovada, la cel mai prestigios concurs din industria mobila, Mobile World Congress 2010, Orange a fost premiat pentru lansarea in premiera mondiala a tehnologiei HD Voice in Moldova.

Pentru a marca acest eveniment, din 1 aprilie, Orange face serviciul Internet Acum si mai accesibil. Asadar, toate persoanele care se vor conecta la acest serviciu de la Orange vor beneficia in regiuni ( cu exceptia mun. Chisinau si Balti), de fiecare al doilea MB de trafic gratuit, pana pe 30 iunie 2010.

Serviciul Proiecte PR & Sponsorizare
Orange Moldova