28.04.2010 toate
Grupul Orange va investi in 2010 in Republica Moldova jumatate de miliard de lei

Astazi, 28 aprilie, Presedintele Executiv al Grupului Orange pentru Europa, Olaf Swantee a venit intr-o vizita de lucru la Chisinau.

Programul a inclus intrevederea cu Primul Ministru al Republicii Moldova Vlad Filat si Viceprim-ministrul si Ministrul Economiei Valeriu Lazar.

De asemenea, cu ocazia aflarii sale la Chisinau, Olaf Swante a facut declaratii pentru presa.


Orange Moldova – o companie de succes in cadrul Gupului France Telecom

„Deja de trei ani, Orange Moldova, impreuna cu alti operatori europeni, este pe deplin integrat in sistemul mondial sub acelasi brand Orange, care este prezent in Marea Britanie, Franta, Elvetia, Spania si alte 32 de tari din intreaga lume.

Astfel, astazi vreau sa va anunt ca grupul Orange este incantat de performantele inregistrate de Orange Moldova.

Asadar, deja peste 1,7 milioane de clienti au ales serviciile de telefonie mobila Orange si aproape 60 000 de clienti utilizeaza Internet Acum. Aceasta inseamna ca 66% din toti utilizatorii de telefonie mobila sunt clienti Orange, iar pe piata Internet 20% folosesc Internet Acum.

Penetrarea pietei de telefonie mobila astazi este de peste 78%, in timp ce 3 ani in urma constituia doar 41%. Este o realizare importanta, prin care sectorul de telecomunicatii a contribuit la dezvoltarea tarii.

Un alt argument important este reteaua de acoperire. Astazi, aria de acoperire este deja extinsa in toata tara si pot sa va asigur ca in Moldova, clientii beneficiaza de servicii de cea mai buna calitate din Europa.

Moldova se bucura de cele mai bune servicii 3G +, iar performanta retelei de generatia a treia in intreaga tara este impresionanta. Totodata, trebuie sa mentionez ca viteza de 21Mbps pentru serviciul Internet Acum, de care se bucura Moldova, este asigurata de putini operatori pe planeta.

Astfel, companiile si utilizatorii beneficiaza acum de retea Internet 3G, care permite o conectare confortabila oriunde s-ar afla”.


Moldova – tara lider in tehnologiile mobile

„Anul trecut, Moldova a intrat in istoria telecomunicatiilor prin lansarea tehnologiei HD Voice. Acest serviciu a fost recunoscut ca fiind cea mai mai avansata tehnologie mobila la World Congress din Barcelona”, a declarat Olaf Swantee.

De asemenea, in prezenta presei Olaf Swantee a inmanat premiul HD Voice Directorului General Orange Moldova, mentionand ca prin lansarea HD Voice Moldova a demonstrat faptul ca aici muncesc oameni profesionisti, o echipa de experti pasionati si competenti care pot produce inovatii majore.

Deci, experienta Moldovei in ce priveste lansarea tehnologiei HD Voice, a zis vicepresedintele Grupului Orange, este acum utilizata de mai multi operatori europeni care muncesc asupra lansarii acestei tehnologii in alte tari.

„Astfel, dispunand primii in lume de tehnologia HD Voice si de o retea 3G compatibila cu viteza de pana la 21Mbps, care are cea mai larga acoperire nationala, avand experienta de utilizare a serviciul Internet Acum, locuitorii Moldovei pot deja sa intuiasca avantajele pe care poate sa le ofere generatia a patra. Orange Moldova impreuna cu 3800 de cercetatori si ingineri din cele 18 laboratoare Orange din toata lumea, lucreaza asupra lansarii acestor servicii”, a subliniat Olaf Swantee.


100 de locuri noi de munca pentru Moldova

Totodata, Olaf Swantee a mentionat contributia echipei Orange la dezvoltarea afacerilor in Moldova.

“Apreciez echipa din Moldova pentru ca ea are un inalt nivel de calificare, este eficienta, iar munca pe care o face este de calitate. Pe parcurs, au fost create 80 de locuri de munca noi pentru a acorda suport activitatilor Grupului in Belgia si Elvetia, pentru serviciile financiare si de back office, iar alte 100 de persoane vor fi angajate pana la sfarsitul anului 2010.

Orange, are deja 800 de angajati in Republica Moldova, iar cele 100 de locuri de munca suplimentare au fost create pentru a presta servicii altor tari. In urmatorii 2 ani numarul de angajari va fi extins in continuare”.


Orange va investi in 2010 in Republica Moldova jumatate de miliard de lei

„Atasamentul nostru pentru Moldova este puternic. Din 2008, noi am investit 2 miliarde de lei, ceea ce inseamna ca obiectivul nostru este de a contribui la dezvoltarea viitorului acestei tari.

Si astazi, vreau sa va anunt ca in 2010 volumul investitiilor facute de catre Orange Moldova va fi de jumatate de miliard de lei”.

Olaf Swantee a mai zis, ca la solicitarea echipei nu va divulga planurile de viitor, dar a mentionat ca surprize interesante se vor produce chiar in timpul apropiat. De asemenea, el a felicitat Moldova pentru performanta si pasiunea specialistilor pentru ceea ce fac. El a mai zis ca poate conta pe echipa Orange Moldova care aduce intotdeauna cele mai interesante si mai inovative servicii pentru locuitorii Moldovei.

Despre Olaf Swantee

Olaf Swantee, are 44 ani. El si-a inceput activitatea in cadrul grupului FranceTelecom la 13 august 2007, in functia de vice-presedinte, responsabil de serviciile comunicare personala si activitatea in Marea Britanie, Europa si Occidentul Mijlociu. Anterior el a detinut functia de vice-presedinte la Hewlett-Packard fiind responsabil de vanzarile „business to business” in Europa, Occidentul Mijlociu si Africa. De asemenea, el are 17 ani de experienta internationala in domeniul IT in calitate de Director de Marketing si Vanzari, avand ca responsabilitati venitul si profitul international. Olaf Swantee a contribuit la cresterea Hewlett-Packard in Europa dupa ce si-a adus aportul considerabil in ceea ce priveste dezvoltarea vanzarilor pentru echipamentele Compaq si Digital. "

Despre Orange

Orange este brandul cheie al companiei France Telecom, unul din lideri pe piata telecomunicatiilor din lume. Conform datelor oficiale din 2009, France Telecom numara peste 193 de milioane de clienti pe cinci continente, doua treimi dintre care sunt clienti Orange. In 2009 Grupul a realizat un volum de vanzari egal cu 50.9 miliarde de Euro. Brandul Orange a fost lansat in Moldova pe data de 25 aprilie 2007. Acum Orange Moldova numara 1 milion 700 de mii de clienti. Orange Moldova este cel mai de succes operator pe piata de telefonie mobila din Moldova care si-a inceput activitatea in 1998.

Orange Moldova presteaza servicii de telefonie mobila in standard GSM, Internet Acum, si TV pe mobil.