14.05.2010 toate
Spectacol, muzica, dansuri, concursuri si cadouri pentru copii din scolile-internat de Ziua Familiei

De Ziua Internationala a Familiei, copii cu dizabilitati din scolile-internat din mai multe raioane din republica vor veni la Chisinau pentru a participa la un spectacol-concert cu genericul „Stie codrul, stie neamul”, organizat de Societatea Culturala „Vatra”, cu suportul Fundatiei Orange.

copiii vor afla mai multe despre Stefan cel Mare si Sfant

Conceptul evenimentului consta dintr-o combinatie de mai multe elemente artistice: secvente de spectacol, evolutii ale vedetelor autohtone de muzica usoara si din Romania, concursuri si surprize pentru micii spectatori, parintii si buneii acestora.

Astfel, copiii vor avea ocazia sa cunoasca indeaproape personalitatea domnitorului Stefan cel Mare si Sfant, care va veni in scena cu monologul-testament „Tara nu-i a mea! Ci a stramosilor, stramosilor nostri!...” pentru a ravasi momente memorabile din istoria neamului nostru.

3 ore de melodii, dansuri si zambete

De asemenea, cei prezenti la spectacol, vor savura melodiile lui Ion Suruceanu, Anisoara Puica, Mihai Ciobanu, Aurica Decusar-Basarabeanca, Vlad Negruzzi si alti interpreti valorosi. Invitatul de onoare este Constantin Florescu din Romania, care va interpreta piesa devenita slagar „Iubirea noastra n-a fost o intamplare”.

Surprizele vor continua prin aparitia in scena a umoristului Gheorghe Urschi, care va aduce zambetul pe fetele celor mici si mari deopotriva. Trupa "Do-Re-Mi Show" si studioul de balet "Soarele" vor incinge atmosfera de sarbatoare cu dansuri.

concursuri si cadouri pentru toti copiii

Organizatorii evenimentului au pregatit si un concurs pentru micii spectatori, dar acesta ramane o surpriza, la fel ca si cadourile de care se vor bucura fiecare dintre cei prezenti la spectacol.

„Copiii asteapta un an intreg momentul sa se urce in autocar si sa vina la Chisinau la concert, de aceea, pentru a nu-i dezamagi, am pregatit un concept bogat in elemente artistice, dar si mai multe surprize si cadouri”, a mentionat Vlad Negruzzi, presedintele Societatii Culturale „Vatra”.

„Prin intermediul Fundatiei Orange, noi, angajatii, clientii si colaboratorii Orange pe de o parte si ONG-urile pe de alta parte, ne cumulam eforturile pentru a sustine persoanele vulnerabile sa se confrunte cu problemele lor in domeniul sanatatii&handicap, educatiei si culturii pentru ca impreuna facem mai mult”, a mentionat Jerome Poulain, Presedintele Fundatiei Orange.

Spectacolul va avea loc sambata, 15 mai, in incinta Palatului National, cu incepere de la orele 17:00.

Fundatia Orange o fost creata in noiembrie 2009. In Republica Moldova, fundatia sustine proiecte in 3 domenii – cheie: sanatate&handicap, educatie si cultura.

In 2009 Fundatia Orange a dotat Centrul de Radiologie si Imagistica al Institutului de Neurologie si Neurochirurgie din Chisinau cu un tomograf in valoare de 1,300 000 USD, iar anul acesta va procura echipament aditional pentru a-l face multifunctional. De asemenea, in 2009, a donat o ambulanta Spitalului de Urgenta din Lipcani, ca urmare a inundatiilor din vara anului 2008.

Anul acesta, cu suportul Fundatiei Orange se vor acorda in jur de 80 de burse pentru fetele din scoli-internat, vor fi reparate si echipate salile de calculatoare in 4 scoli-internat pentru copii cu dizabilitati. Peste 300 de femei victime ale violentei domestice si potentiale victime ale traficului de fiinte umane vor beneficia de instruire profesionala si suport informational. In parteneriat cu PNUD Moldova, Fundatia Orange va dona Centrului de Reabilitare pentru copii cu dizabilitati fizice un microbuz pentru a-i ajuta sa se deplaseze mai usor la centru.