18.05.2010 toate
Spectacol, muzica, dansuri, concursuri si cadouri pentru copii din scolile-internat de Ziua Familiei

De Ziua Internationala a Familiei, copii cu dizabilitati din scolile-internat din Ialoveni, Straseni, Falesti, Carpineni, Tighina si alte regiuni ale Moldovei au fost la Chisinau pentru a participa la un spectacol-concert cu genericul „Stie codrul, stie neamul”, organizat de Societatea Culturala „Vatra”, cu suportul Fundatiei Orange.


copiii au afllat mai multe despre Stefan cel Mare si Sfant

Conceptul evenimentului consta dintr-o combinatie de mai multe elemente artistice: secvente de spectacol, evolutii ale vedetelor autohtone de muzica usoara si din Romania, concursuri si surprize pentru micii spectatori, parintii si buneii acestora.

Astfel, copiii au avut ocazia sa cunoasca indeaproape personalitatea domnitorului Stefan cel Mare si Sfant, care a iesit in scena cu monologul-testament „Tara nu-i a mea! Ci a stramosilor, stramosilor nostri!...” pentru a ravasi momente memorabile din istoria neamului nostru.


3 ore de melodii, dansuri si zambete

De asemenea, cei prezenti la spectacol, au savurat melodiile lui Ion Suruceanu, Anisoara Puica, Mihai Ciobanu, Aurica Decusar-Basarabeanca, Vlad Negruzzi si alti interpreti valorosi. Invitatul de onoare a fost Constantin Florescu din Romania, care a interpretat piesa devenita slagar "Iubirea noastra n-a fost o intamplare".

Surprizele au continuat prin aparitia in scena a umoristului Gheorghe Urschi, care a adus zambetul pe fetele celor mici si mari deopotriva. Trupa "Do-Re-Mi Show" si studioul de balet "Soarele" au incins atmosfera de sarbatoare cu dansuri.


concursuri si cadouri pentru toti copiii

Organizatorii evenimentului au pregatit si un concurs pentru micii spectatori, care a ramas o surpriza pana in ziua concertului, la fel ca si cadourile de care s-au bucurat fiecare dintre cei prezenti la spectacol.

„Copiii asteapta un an intreg momentul sa se urce in autocar si sa vina la Chisinau la concert, de aceea, pentru a nu-i dezamagi, am pregatit un concept bogat in elemente artistice, dar si mai multe surprize si cadouri”, a mentionat Vlad Negruzzi, presedintele Societatii Culturale „Vatra”.

„Prin intermediul Fundatiei Orange, noi, angajatii, clientii si colaboratorii Orange pe de o parte si ONG-urile pe de alta parte, ne cumulam eforturile pentru a sustine persoanele vulnerabile sa se confrunte cu problemele lor in domeniul sanatatii&handicap, educatiei si culturii pentru ca impreuna facem mai mult”, a mentionat Jerome Poulain, Presedintele Fundatiei Orange.

Spectacolul a avut loc sambata, 15 mai, in incinta Palatului National.