03.06.2010 toate
Orange a aderat la “Parteneriatul pentru copii” pentru a investi in viitor

In data de 1 iunie curent, de Ziua Internationala a Copilului, Comisia Parlamentara Protectie Sociala, Sanatate si Familie impreuna cu Orange Moldova, UNICEF si UNFPA au lansat “Parteneriatul pentru copii”.

Aceasta initiativa, are ca scop sustinerea proiectelor locale care vor contribui la o viata mai buna pentru copii, Orange Moldova fiind prima companie comerciala din Republica Moldova care a aderat la aceasta actiune.

“Parteneriatul pentru copii” are misiunea de a oferi comunitatilor nu doar bani, dar si oportunitati de dezvoltare pentru copii. Fiind nu doar o actiune singulara, ci o initiativa pe termen lung, el are drept scop promovarea responsabilitatii sociale a sectorului privat si mobilizarea comunitara in favoarea tuturor copiilor.

Cu aceasta ocazie, Parteneriatul pentru copii” va lansa o campanie de colectare de fonduri pentru sustinerea proiectelor sociale pentru copii.


“Doneaza pentru copiii din localitatea ta!”

Orange Moldova va desfasura in perioada 2 iunie – 1 iulie curent campania de colectare a fondurilor prin intermediul SMS “Doneaza pentru copiii din localitatea ta!”.

Suma adunata va fi dublata de Orange si alocata pentru proiecte de creare si dezvoltare a statiilor de comunicare, de petrecere a timpului liber pentru copii din diverse regiuni ale tarii.

Clientii Orange pot sa participe la campanie expediind SMS-uri fara text la numarul 7474. Costul unui mesaj este de 8 lei, inclusiv TVA. Dupa expedierea mesajului, clientul Orange va primi un mesaj prin care va fi notificat asupra fondurilor colectate la moment.

„Am lansat aceasta initiativa, pentru ca si noi, deputatii, suntem parinti si intelegem cat de important este sa oferi posibilitati de dezvoltare copiilor. Noi toti ne dorim ca copiii din Republica Moldova sa creasa sanatosi si cu multe perspective in tara lor.

Iar cel mai important este ca aceste proiecte sa fie de durata. Prin aceasta actiune, vrem sa incurajam autoritatile publice locale, organizatiile neguvernamentale si grupurile de initiativa sa lanseze initiative pentru copii, iar sectorul privat – sa le sustina. Prin unitate, vom reusi sa facem o viata mai demna pentru copii nostri”, a declarat Liliana Palihovici, Presedintele Comisiei Protectie Sociala, Sanatate si Familie a Parlamentului.


Orange invita companiile private sa adere la parteneriat

„Orange manifesta un comportament social responsabil fata de societate si, in special, fata de copii. De aceea, a sustinut in repetate randuri si continua sa acorde prioritate proiectelor care vin sa solutioneze problemele copiilor si tinerilor din Republica Moldova, printre care si „Burse de Merit”, crearea salilor de computere pentru copii cu dizabilitati din mai multe scoli internat din tara, etc.

Suntem prima companie comerciala din Republica Moldova care a aderat la „Parteneriatul pentru copii”, prin implicarea in acest proiect. Speram ca si alte companii private se vor alatura initiativei noastre si vor contribui la crearea unui mediu favorabil pentru dezvoltarea copiilor din Moldova”, a spus Liudmila Climoc, Director General Orange Moldova.

„Investitiile in copii si in dezvoltarea lor sunt intotdeauna cele mai profitabile pe termen lung, pentru ca sunt o investitie in viitorul tarii. Potrivit Conventiei ONU cu privire la drepturile copiilor, ei se bucura de sanse egale de supravietuire si dezvoltare, iar comunitatile sunt foarte importante pentru realizarea acestui drept. Prin acest parteneriat vrem sa ne asiguram ca acest principiu este respectat, ca nici un copil nu este exclus”, a mentionat Alexandra Yuster, Reprezentantul UNICEF in Moldova.

Boris Galca, Reprezentant Adjunct UNFPA Moldova a mentionat ca toate proiectele trebuie sa asigure in final o viata mai buna pentru fiecare copil, iar aceasta presupune in primul rand dreptul fiecarui copil de a creste in familie. „Cu regret, avem foarte multi copii ramasi acasa, fara supraveghere parinteasca, in urma migratiei parintilor peste hotare. Astazi avem nevoie de cat mai multe initiative care ar proteja familia si copilul si ar stimula grija si atentia comunitatii fata de acesti copii”.

Reprezentantii mediului de afaceri sunt invitati sa adere la parteneriat, iar organizatiile neguvernamentale, grupurile de initiativa si autoritatile locale - sa vina cu proiecte de dezvoltare comunitara pentru a face viata copiilor mai buna.

Propunerile de proiect pot fi depuse pana pe data de 1 iulie in adresa Fundatiei Est-Europene Chisinau, str. 31 August 1989, nr.98, etajul 3, tel de contact (+373-22) 235-343; 548-102.

Un consiliu format din reprezentanti ai partenerilor proiectului va examina aceste propuneri in perioada 1 iulie 15 iulie si va anunta castigatorii. Numarul proiectelor ce vor fi finantate va depinde de suma care va fi colectata in cadrul parteneriatului pentru copii.