01.06.2010 toate
Orange sustine concursul national "IMM – Model de Responsabilitate Sociala"

In data de 28 mai, Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) impreuna cu Orange Moldova au anuntat rezultatele concursului „IMM – Model de Responsabilitate Sociala”, organizat in cadrul Pactului Global si Organizatia pentru Dezvoltarea Sectorului Intreprinderilor Mici si Mijlocii (ODIMM).

Concursul a fost dedicat companiilor micro, mici si mijlocii si a determinat care dintre intreprinderi integreaza mai reusit preocuparile de ordin social in cadrul activitatilor de afaceri.

Participantii la concurs au fost premiati pentru realizari obtinute in 2009 in urmatoarele domenii:

a) protectia mediului inconjurator;
b) respectarea conditiilor de munca a angajatilor;
c) integrare sociala si sprijinul acordat comunitatii;

Castigatorii concursului la categoriile „Angajati”, „Comunitate” si „Protectia mediului” au primit din partea companiei Orange cate un laptop. Iar premiul special – un BlackBerry – a fost inmanat intreprinderii care a realizat actiuni importante in cateva dintre domeniile mentionate.

Evaluarea participantilor s-a facut de catre o comisie din cadrul Retelei Pactul Global Moldova, in baza Formularului de aplicare.

Nota:
Orange Moldova a devenit membra a retelei Pactului Global in anul 2007. In cadrul retelei, compania contribuie la promovarea si garantarea respectarii celor 10 principii ale Pactului Global in domeniul drepturilor omului, standardelor muncii, mediului inconjurator si combaterea coruptiei prin initiativele sale de Responsabilitate Sociala Corporativa.

Responsabilitatea Sociala Corporativa reprezinta un concept, care incurajeaza companiile sa ia in considerare interesele societatii prin asumarea responsabilitatii pentru impactul pe care-l au activitatile lor asupra comunitatii, clientilor, angajatilor, actionarilor si asupra mediului ambiant. Acest angajament trece dincolo de obligatiile statutare de a respecta legislatia si se manifesta in actiuni voluntare de imbunatatire a calitatii vietii pentru angajati si familiile acestora, a comunitatii si a intregii societati.