09.07.2010 toate
"Faces of Friends" la editia a XI-a cu Olea Tira si Sun Stroke Project si DJ Project

Asociatia de Creatie Festival impreuna cu Orange Moldova organizeaza cea de-a zecea editie a festivalului international de muzica "Faces of Friends". Evenimentul va avea loc in perioada 17-18 iulie la Cahul.

Evenimentul va intruni 15 participanti in concurs, 7 membri ai juriului, circa 70 de artisti in scena festivalului, sutinatori, parinti, compozitori, producatori si jurnalisti, reprezinta un adevarat batalion de VIP, „exilati” pentru 2 zile in capitala de Sud.

Conform regulamentului festivalului concurs „Faces of Friends”, in prima zi participantii interpreteaza o piesa in limba tarii din care provin si o piesa din repertoriul international.

In ziua a doua, va avea loc concertul de gala si premierea participantilor la concurs.

Specificul festivalului este faptul ca jurizarea se face in mod deschis indata dupa evoluarea tuturor participantilor. Astfel fiecare isi vede „calitatea” interpretarii sale, dar si pe cea a concurentilor.

Mai multe detalii despre festival a pregatit pentru clientii sai Orange Moldova. O rubrica speciala in Orange World, disponibila pe wap.orange.md, va fi dedicata interpretilor care vor evolua in acest an la Cahul.

“Promovarea evenimentelor culturale inedite, mai ales a celor muzicale, a devenit o traditie pentru Orange Moldova. Am ales sa sponsorizam acest eveniment, pentru ca nu facem diferentieri atunci cand vine vorba de clientii si prietenii nostri, si pentru ca sudul reprezinta o regiune importanta pentru noi. Invitatii festivalului din acest an vor fi Olea Tira si Sun Stroke Project si formatia din Romania DJ Project", a mentionat Jerome Poulain, Director de marketing, vanzari si comunicare al companiei Orange.

Printre formatiile si interpretii care au evoluat pe scenele acestui festival se numara: Dan Balan, „Zdob si Zdub”, „O-Zone”, „Cuibul”, „In Quadro”, „Trigon”, Valeriu Gaina, Nelly Ciobanu, Natalia Barbu, Geta Burlacu, Giovanni Buzzurro, Serghei Izbas, Tatiana Boeva, Torstein Sodal, Ruslan Taranu, „Edict”, Cezara, „Alternosfera” si multi alti artisti.

Un eveniment aparte in cadrul festivalului este noapte de jazz, care se desfasoara imediat dupa concertul din piata Independentei, din Cahul, atunci cand sunt deja cunoscuti premiantii si sunt facute totalurile. La noaptea de jazz sunt invitati toti participantii, suporterii si membrii juriului, unde intr-o atmosfera degajata are loc o petrecere cu mici si bere. Un moment unde fiecare poate evolua pe o scena special amenajata, fara a fi obligat de careva circumstante, cum ar fi spre exemplu prezenta juriului sau calitati vocale deosebite, dat fiind faptul ca jazz-ul implica improvizare, fiecare dintre cei prezenti este „as” in domeniu.

Traditional Festivalul „Faces of Friends” se bucura de sustinerea partenerului general Orange Moldova.

Organizator al evenimentului – Asociatia de Creatie „Festival”.