15.09.2010 toate
Burse de Merit 2010 - pentru cei mai buni studenti ai Tarii, a 15-a aniversare

Centrul de Informatii Universitare anunta concursul Burse de Merit – 2010 pentru cei mai buni studenti ai tarii, organizat sub egida Consiliului Rectorilor din Republica Moldova, cu suportul financiar al BC Moldova Agroindbank SA si al Companiei Orange.

Cei mai buni studenti si masteranzi vor beneficia de burse anuale de gradul I in valoare de 12000 lei. Bursele de gradul II vor fi de 8000 lei, iar cele de gradul III in valoare de 5000 lei.

La concurs pot participa:

  • studentii (ciclul licenta) si masteranzii, de la toate specialitatile, aflati in ultimul an de studii la zi (anul absolvirii 2011), la una din institutiile de invatamant universitar din RM
  • au media notelor pentru toti anii de studii nu mai mica de 9 – domeniile stiintelor social-umaniste, 8,5 – domeniile stiintelor exacte, tehnice si medico-biologice, si 8 in cazul studentilor cu dizabilitati si/sau orfani.

Nu sunt eligibili pentru concurs studentii care au castigat burse in cadrul concursurilor de nivel national, inclusiv Burse de Merit in perioada 2009-2010.

Concursul consta din 2 etape de selectie a candidatilor, in baza dosarelor depuse si interviu.

Dosarele admise pentru concurs vor fi examinate de catre Consiliul de Experti si Consiliul Donatorilor.

Rezultatele concursului vor fi anuntate in data de 6 decembrie 2010.

Ceremonia de decernare a Burselor de Merit va avea loc pe 15 decembrie 2010.

Sponsori generali: BC „Moldova Agroindbank” SA, Compania ORANGE

Parteneri media: Compania Teleradio Moldova, Комсомольская Правда в Молдове, Saptamina, Jurnal de Chisinau, Timpul, Info-Prim Neo si Agentia de publicitate Echim Art.

Programul Burse de Merit a fost lansat in anul 1996 la initiativa Fundatiei Soros-Moldova pentru a incuraja performantele academice, stiintifice si extracurriculare ale studentilor din Moldova. Din anul 2001 aceasta initiativa este sustinuta de Banca Comerciala „Moldova Agroindbank”, iar din 2004 - si de Compania Voxtel SA acum Orange Moldova. Din anul 2003 concursul Burse de Merit se organizeaza de catre Centrul de Informatii Universitare, sub egida Consiliului Rectorilor din Republica Moldova. Pe parcursul celor paisprezece editii anuale ale concursului peste 3370 de studenti au aplicat la concurs, dintre care 949 de studenti au beneficiat de Burse de Merit, iar festivitatea de decernare a devenit un eveniment remarcabil in viata universitara din Moldova.

Versiunea Desktop