24.09.2010 toate
Compania Orange a donat Institutului Oncologic sisteme de climatizare si frigorifice pentru echiparea a 2 sectii pentru copii

Compania Orange Moldova a donat Institutului Oncologic 3 sisteme de climatizare si 15 sisteme frigorifice pentru echiparea sectiilor pentru copii Oncologie si Hematologie Pediatrica.

Echipamentul a fost donat si instalat inca vara pentru a ajuta copiii internati in aceste sectii sa reziste mai usor temperaturilor foarte inalte de afara. „Echipamentul donat de Orange pur si simplu ne-a salvat, deoarece pana la instalarea acestuia in saloane era imposibil de stat, cu atat mai mult ca unii copii petrec aici si cate 3-4 luni”, a subliniat Irina Plaschevici, Sefa sectiei Oncohematologie Pediatrica.

Liudmila Climoc, Director General Orange Moldova, a mers intr-o vizita la Institutul Oncologic, unde a avut o intrevedere cu directorul institutiei, Dl Victor Cernat. In cadrul intalnirii, Liudmila Climoc a vizitat sectiile de Oncologie si Oncohematologie Pediatrica, dupa care a fost semnat contractul de donatie a echipamentului.

„Este prima noastra colaborare cu Institutul Oncologic. Am decis sa raspundem solicitarii Institutului pentru ca este unica institutie din Moldova specializata in probleme oncologice, unde se adreseaza si se trateaza copii din toate regiunile tarii”, a mentionat Liudmila Climoc.

„Vreau sa multumesc companiei Orange din numele Institutului Oncologic. Sunt bucuros sa consider aceasta companie prietenul si partenerul nostru. Cand ne este greu, raspund apelului nostru oamenii cu inima mare, care ne inteleg problemele”, a spus Victor Cernat, directorul Institutului Oncologic.

„In cadrul activitatii de Responsabilitate Sociala Corporativa, atragem o atentie deosebita problemelor din domeniul sanatatii, educatiei si culturii, in special, celor care vizeaza direct copiii”, a subliniat Liudmila Climoc.

Aceasta nu este unica colaborare cu institutii din domeniul sanatatii. Anterior, in cadrul parteneriatului public-privat, Fundatia Orange a donat Ministerului Sanatatii un tomograf de ultima generatie in valoare de 1 milion de euro, care a fost transmis spre folosinta Institutului de Neurologie si Neurochirurgie. La inceputul anului curent, impreuna cu UNFPA, compania Orange a donat o ambulanta punctului medical din Lipcani.