28.09.2010 toate
Orange a efectuat a doua prezentare demo 4G in Moldova

Orange a efectuat a doua prezentare demo 4G in Moldova. In plus la a serviciile de generatia a patra demonstrate in iulie, au fost prezentate servicii "ale viitorului" din domeniul sanatatii.

Posibilitatile tehnologiei 4G au fost prezentate in cadrul celei de-a 16-a sedinte a Consiliului Coordonator al Comunitatii Regionale in domeniul Comunicatiilor, care intruneste Ministri ai comunicatiilor si tehnologiilor informationale din Rusia, Armenia, Belarus, Georgia, Kazahstan, Kirghizia, Tadjikistan, Uzbekistan, Ucraina, Azerbaidjan si Bulgaria.

Totodata, ministrii au avut posibilitatea sa testeze personal noua tehnologie, la un stand special amenajat de compania Orange.



Alexandru Oleinic, Ministrul Tehnologiilor Informationale si Comunicatiilor, Republica Moldova
"Participantii la reuniune s-au declarat impresionati de prezentare, de posibilitatile extinse ale 4G si imbunatatirile de care vor beneficia utilizatorii din Moldova dupa implementarea acestei tehnologii."


Igor Segolev, Ministrul Comunicatiilor si Presei, Federatia Rusa
"Sunt incantat de tot ce am auzit si vazut la aceasta intrunire. Cu HD Voce, viteza de 21 Mbps pentru Internet 3G+ si acum cu posibilitatea reala de a implementa 4G Moldova devine o tara tot mai performanta la capitolul tehnologii avansate."


Sergiu Postica, Directorul de Strategie de Dezvoltare a Businessului, Orange Moldova
"Tehnologia LTE ofera viteze de la 60 la 100 Mbps, si mai mult, si va permite diversificarea semnificativa a experientei utilizatorilor de internet fara fir in banda larga. Durata raspunsului de acces se va micsora pana la cateva milisecunde. Iar acest lucru permite introducerea unei game variate de aplicatii de divertisment, precum si automatizarea operatiunilor efectuate de la distanta. Vor fi disponibile multe servicii noi, care in prezent nici nu sunt de imaginat.

In termeni practici, implementarea LTE in Moldova va permite:

  • mai mult confort si viteza mai mare de pana la 100Mbps la Download, 35Mbps Upload si chiar mai rapid
  • interactiune mai rapida pentru utilizare interactiva, cum ar fi jocurile online"

Mircea Robu, Reprezentant Alcatel-Lucent in Republica Moldova
Ne-am dorit foarte mult sa participam la aceasta intrunire importanta pentru a demonstra calitatea excelenta si tehnologiile avansate de care se bucura Moldova cu 3G si in special cu noile servicii 4G demonstrate aici de Alcatel si Orange:

  • descarcarea de fisiere mari: fotografii, clipuri video HD si 3D
  • accesul la continut bogat, cu o grafica impresionanta
  • emisiuni TV online HD si 3D cu Eurosport
  • apeluri video in calitate HD,
  • supravegherea video in calitate de inalta definitie,
  • TeleHealth Manager,
  • asistenta chirugicala online

"In domeniul sanatatii, gratie tehnologiei LTE va fi posibila crearea unor spitale "ale viitorului", care vor imbunatati semnificativ sistemul de asistenta medicala acordat pacientului.

Tehnologiile 4G fac posibila chirurgia si asistenta chirugicala online. De asemenea, permit furnizarea de informatii esentiale despre pacient in timp real, direct la patul lui, in cabinetele de examinare sau camera de urgenta, ceea ce noi numim TeleHealt Manager.

Aceste solutii mobile vor permite conectarea fizica a medicului cu starea curenta a pacientilor si luarea imediata a deciziilor cu privire la tratament bazat pe analiza datelor primite operativ"


Liudmila CLIMOC, Directorul General al Companiei Orange Moldova
"Cu Orange, mai mult de 1,8 milioane de locuitori in Republica Moldova sunt mereu conectati prin intermediul telefoaniei mobile si 65 000 se bucura deja de Internet wireless, cu Internet Acum.
Cu GSM, 3G+ si in curand 4G, Orange investeste permanent in viitorul Moldovei, aducand cele mai interesante servicii.
Este bine sa impartasim realizarile Republicii Moldova si evolutiile viitoare in cadrul acestui summit regional important."