19.09.2007 toate
Orange - UTM un parteneriat de durata

Astazi, 19 septembrie, Compania Orange Moldova in parteneriat cu UTM anunta lansarea oficiala a contractului de colaborare dintre cele doua institutii.

Asadar, documentul prevede realizarea a opt proiecte comune ce vizeaza acordarea asistentei UTM atat in plan logistic, cit si in ce priveste suportul in realizarea tezelor de diploma, studii de masterat in Franta si Burse Orange pentru cei mai buni studenti, efectuarea practicii de producere, organizarea expozitiilor tematice.

Prima expozitie, organizata de Orange va fi inaugurata pe 19 septembrie si va dura pana in data de 21. Aceasta se va desfasura in incinta holului blocului trei al UTM din str. Studentilor 7 in cadrul celei de-a cincia conferinte internationale "Microelectronica si tehnica de calcul".

Astfel, reprezentanti din zece tari ale lumii, care vor participa la acest eveniment international, cit si studentii UTM vor avea posibilitatea sa testeze cele mai recente servicii multimedia, sa descopere universul Orange World, cit si sa cunoasca avantajele serviciilor si produselor Orange.

Totodata, in cadrul expozitiei, pentru studenti vor fi organizate concursuri si vor fi inmanate premii de la Orange.

De asemenea, in cadrul Conferintei internationale, in data de 20 septembrie, la ora 11.30 managerii si directorii companiei Orange vor face prezentari pentru studentii UTM. In cadrul acestora vor fi abordate urmatoarele subiecte: "Aria de acoperire Orange", "Reteaua GSM – managementul si calitatea", "Tehnologiile 3G si servicii", "Sisteme de biling a operatorilor mobili", "Relatiile cu clientii", "Orange brand si serviciile Orange".

Este de mentionat si faptul ca pe data de 20 septembrie va incepe concursul pentru cele doua Burse Orange in valoare de o mie de dolari fiecare, concurs organizat pentru studentii facultatilor "Calculatoare, Informatica si Microelectronica" si "Radioelectronica si Telecomunicatii". Pentru ca aceasta competitie sa se desfasoare corect si transparent concursul va fi organizat de catre Centrul de studii universitare.

Mai multe informatii cu privire la concursul "Burse Orange" pot fi gasite atat pe www.eac.md, cit si la decanatele facultatilor mentionate.

Orange fiind un actor social responsabil, in anul 2007, va realiza proiecte pentru sustinerea tinerilor, copiilor cu handicap, culturii, artei, in valoare de peste cinci milioane de lei. Printre cele mai importante sunt proiectele "Burse de merit", montarea spectacolului "Luceafarul" de Eugen Doga, Festivalul International a tinerilor talente "Chipuri de prieteni" din Cahul si Festivalul International "Barza de Cristal" din Balti, cit si proiectul realizat cu sustinerea Ministerului Educatiei si Tineretului ce vizeaza amenajarea si dotarea cu tehnica de calcul a scolilor internat pentru copiii cu handicap.