17.11.2010 toate
"Armonii automnale" pentru copiii defavorizati de la Fundatia Orange

Ieri, 16 noiembrie, sala Palatului National a fost inundata de zambete de copii, care au venit la Chisinau din mai multe scoli-internat si institutii speciale din tara la spectacolul muzical teatralizat "Armonii automnale", organizat de Societatea Culturala Vatra si Fundatia Orange Moldova cu sustinerea logistica si financiara a fundatiei.

Scopul spectacolului este de a aduce un licar de bucurie in ochii si in inima celor mai tristi ca noi, contribuind prin mijloace artistice la familiarizarea copiilor cu patrimoniul cultural-artistic autohton, precum si promovarea tinerelor talente, care activeaza in domeniul artelor frumoase: muzica, teatru, cinema si literatura.

Vlad Negruzzi, Presedintele Societatii Culturale "Vatra": "Aceasta sarbatoare de suflet este dedicata copiilor orfani si cu dizabilitati de la scolile internat din republica, precum si tuturor celora, care, in virtutea sortii, sunt marginalizati in activitatea lor fiind afectati de o maladie sau alta."

La spectacol au participat participat copii de la scolile-internat din Soroca, Straseni, Falesti, Tighina, Chisinau, Ialoveni si alte raioane ale republicii, copii din familii social-vulnerabile, precum si membrii Asociatiei Invalizilor din Moldova.

Liudmila Climoc, Director General Orange Moldova, Membru al Consiliului Fundatiei Orange: "Spectacolul "Armonii automnale" este consacrat Zilei Internationale a Invalizilor pentru a aduce o raza de soare luminos in sufletele copiilor cu defavorizati. Acest eveniment inedit a devenit o traditie frumoasa atat pentru copiii din scolile-internat din tara, cat si pentru angajatii companiei Orange, care anual beneficiaza de bilete gratuite la acest minunat spectacol."

Liuba Harea, mama a sapte copii adoptati: “Avem o familie numeroasa si fericita. Desi exista probleme din cauza lipsei banilor, noi ramanem uniti. Nu avem bani sa le cumparam la toti bilete la concerte, asa ca nu prea mergem la astfel de evenimente, pastram banii pentru mancare sau haine. Vestea ca vor merge la concertul “Armonii automnale" la Palatul National i-a incantat pe copilasi. Timpul trecea prea greu pentru ei, ma intrebau intr-una cand plecam, fiind gata imbracati cu doua ore inainte de plecare."

Spectacolul muzical teatralizat s-a desfasurat sub semnul surprizelor din care face parte si evoluarea vedetelor de muzica usoara si populara din tara si de peste hotare, cum ar fi Olga Ciolacu, Ian Raiburg, formatia Clasic, Igor Cuciuc, Marina Voica din Romania si alti interpreti si trupe de dansuri.

Anual, peste 2000 de copiii, parinti, profesori si persoane cu dizabilitati se bucura de surprizele spectacolului "Armonii automnale".



In cadrul programului sau cultural, Fundatia Orange sustine mai multe evenimente cultural-artistice dedicate copiilor defavorizati cu scopul de a-i apropia de valorile culturale autohtone pentru a-i integra in societate. Astfel, de Ziua Internationala a Copiilor, impreuna cu Societatea Culturala Vatra, Fundatia Orange organizeaza un concert-spectacol de exceptie "Copilarie-dulce feerie", iar in ajun de Anul Nou, - un concert cu participarea renumitei interprete Geta Burlacu.

Prin lansarea Parteneriatului strategic cu Teatrul National de Opera si Balet, Fundatia Orange isi propune sa familiarizeze copiii defavorizati, orfani, care provin din familii social-vulnerabile, cu opera si baletul – genuri de arta mai putin populare in arealul autohton. Spectacolul de balet "Frumoasa din padurea adormita" prezentat in octombrie de TNOB si Fundatia Orange, precum si spectacolul de opera care va fi prezentat in decembrie curent pentru cei care n-au asistat niciodata la un spectacol de acest gen vin doar sa confirme implicarea si contributia Fundatiei Orange in sustinerea copiilor dezavantajati si introducerea acestora in circuitul cultural moldovenesc.

Sursa: fundatia.orange.md