29.11.2010 toate
Sarah Connor, Fundatia Orange si CIU au inaugurat un nou laborator de computere

Pe 25 noiembrie, copiii de la Scoala medie republicana fara frecventa pentru surzi si hipoacuzici din Chisinau au avut o sarbatoare dubla. Au pasit pragul noului laborator de computere creat pentru ei de Fundatia Orange Moldova si Centrul de Informatii Universitare si s-au intalnit cu renumita interpreta de talie mondiala, Sarah Connor.

Timp de o zi, la invitatia companiei Orange, autoarea piesei “From Sarah with love” s-a aflat la Chisinau si a sustinut un concert live de exceptie pentru promovarea noului sau album “Real Love” in cadrul unui turneu european.

 

Sarah Connor s-a intalnit cu copiii de la Scoala republicana pentru surzi si hipoacuzici

In cadrul vizitei sale la Chisinau, Sarah si-a exprimat dorinta de a merge si la Scoala medie republicana fara frecventa pentru surzi si hipoacuzici din Chisinau pentru a se intalni cu copiii, precum si pentru a participa la inaugurarea noului laborator de computere. Sala de festivitati a scolii a fost plina de copii, care au vrut s-o vada pe Sarah, sa ia autografe si sa afle cat mai multe despre viata faimoasei interprete.

La evenimentul de lansare a laboratorului de computere, Sarah Connor a mentionat: “Este foarte important sa ajutam acesti copii. Ei trebuie sa invete si sa se dezvolte, iar maturii trebuie sa-I ajute sa-si exprime creativitatea, sa descopere lumea si sa experimenteze asa cum noi o facem. Cred ca Orange face un lucru mare, sustinand asemenea proiecte”.

Scopul proiectului este de a asigura copiilor, in special celor cu dizabilitati, un nivel mai bun de educatie prin facilitarea accesului acestora la tehnologiile informationale noi.

Angela Muset, Directorul Centrului de Informatii Universitare: “Scoala republicana medie fara frecventa pentru surzi si hipoacuzici a fost selectata drept beneficiara a proiectului impreuna cu Ministerul Educatiei. Directorul institutiei a identificat o sala pe care impreuna si cu suportul financiar al Fundatiei Orange am renovat-o,mobilat-o si am dotat-o cu echipament tehnic modern.”

Laboratoarele de computere sunt create dupa standardele solicitate de Ministerul Educatiei, conform programului SALT, care presupune ca fiecare sala trebuie sa fie dotata cu cel putin 11 computere.

Liudmila Climoc, Director General Orange Moldova, Membru al Consiliului Fundatiei Orange: “Fundatia Orange isi propune sa sustina copiii defavorizati, cu dizabilitati fizice si senzoriale in scopul facilitarii integrarii acestora in societate, iar cea mai eficienta modalitate este asigurarea accesului la noile tehnologii informationale. De aceea, suntem convinsi ca, oferindu-le o clasa de computere copiilor acestei scoli, ei vor inlatura barierele de comunicare, isi vor face noi prieteni, se vor pregati mai bine de lectii si vor avea acces nelimitat la informatii."

Vasile Goloborodiko, Directorul Scolii republicane medii fara frecventa pentru surzi si hipoacuzici: “Laboratorul de computere creat de Fundatia Orange si Centrul de Informatii Universitare a devenit mandria scolii noastre. Copiii se vor aduna in clasa si vor petrece ore in sir in fata computerelor pentru a invata cum sa le utilizeze, sa exploreze lumea internetului, deoarece pana acum majoritatea dintre ei au avut acces redus la noile tehnologii informationale.”

Laboratorul de computere este al saselea lansat in cadrul proiectului “Utilizarea tehnologiilor informationale in institutiile speciale pentru copii cu deficiente fizice si senzoriale”, implementat de Fundatia “Orange Moldova” impreuna cu Centrul de Informatii Universitare cu sustinerea Ministerului Educatiei al Republicii Moldova.

Pana la finele anului 2010 vor mai beneficia de laboratoare de computere urmatoarele institutii speciale de invatamant:

  • Scoala-internat speciala pentru copii orbi si slabvazatori din Balti;
  • Scoala-internat speciala pentru copii cu deficiente locomotorii din Hancesti;

In total, din 2008 pana in prezent, in jur de 1200 de copii au beneficiat de posibilitatile oferite de laboratoarele de computere create cu suportul financiar integral al Fundatiei Orange Moldova.

Sursa: fundatia.orange.md

Versiunea Desktop