25.11.2010 toate
Orange a oferit carti noi si a amenajat o sala de lectura pentru copiii din s. Tiganca

Copiii din satul Tiganca, raionul Cantemir au avut parte de o surpriza frumoasa de la compania Orange. In cadrul Parteneriatului pentru copii, Orange a dotat biblioteca din aceasta localitate cu un lot de carti noi si a echipat sala de lectura cu mobilier, un  computer, printer si scaner. 

Liudmila Climoc, Director General Orange Moldova:Suntem convinsi ca prin oferirea accesului la literatura si prin promovarea dragostei si interesului fata de carte in randurile copiilor contribuim la educarea tinerei generatii.  Bibliotecile din localitatile rurale ale tarii nu au literatura actuala, cartile existente fiind invechite, de aceea am selectat sa sustinem acest proiect. De astazi, biblioteca din s. Tiganca va avea carti ale autorilor renumiti cu care am crescut toti, literatura artistica si educativa pentru copii, ilustratii si jocuri intelectuale. Am creat conditiile necesare pentru a citi carti in sala de lectura si ne exprimam increderea ca pragul bibliotecii va fi pasit de un numar tot mai mare de copii.

Liliana Palihovici, Presedinte Comisia Parlamentara pentru Protectie Sociala, Sanatate si Familie: „Evenimentul de astazi este o dovada a faptului ca parteneriatul public-privat trebuie sa stea la baza oricarei initiative sociale. Ma bucur ca Orange a fost prima companie comerciala care a dat curs initiativei de a crea Parteneriatul pentru copii si de a sustine proiectele de creare si amenajare a  spatiilor de recreere pentru copii in localitatile rurale din RM.

Eugenia Mocanu, bibliotecara, biblioteca publica din s. Tiganca, r. Cantemir: „Vreau sa multumesc din numele locuitorilor satului Tiganca tuturor initiatorilor Parteneriatului pentru copii pentru aceasta idee frumoasa si, in mod special,  companiei Orange pentru increderea care ne-au acordat-o, selectand proiectul nostru din cele 165 prezentate in cadrul concursului de granturi.

Parteneriatul pentru copii are misiunea de a oferi comunitatilor nu doar bani, dar si oportunitati de dezvoltare pentru copii. Fiind nu doar o actiune singulara, ci o initiativa pe termen lung, el are drept scop promovarea responsabilitatii sociale a sectorului privat si mobilizarea comunitara in favoare