07.12.2010 toate
Fundatia Orange Moldova si Teatrul National de Opera si Balet – promotori ai valorilor cultural-artistice autohtone

Sambata, 4 decembrie 2010, Teatrul  National de Opera si Balet si Fundatia Orange Moldova au prezentat copiilor defavorizati opera  „Elixirul Dragostei ” de G. Donizetti.

Acesta este al doilea spectacol prezentat in cadrul proiectului „Opera si baletul – mai accesibile pentru copiii defavorizati”, implementat de Fundatia Orange Moldova cu suportul logistic al Societatii Culturale „Vatra” si implicarea artistica a echipei Teatrului National de Opera si Balet. Proiectul este sustinut financiar integral de Fundatia Orange Moldova.

La spectacol au avut acces gratuit peste 1000 de copii din scolile-internat din Straseni, Telenesti, Soroca, Ialoveni, Chisinau si alte regiuni ale tarii, multi dintre care au vazut pentru prima data o piesa de opera. 

Liudmila Climoc, Director General Orange, Membru al Consiliului Fundatiei Orange: „Copiii defavorizati au posibilitati limitate, de aceea, prin intermediul proiectului dat ne propunem sa promovam valorile cultural-artistice in randul acestora. Speram ca spectacolul „Elixirul dragostei” a fost un cadou frumos in ajunul sarbatorilor de iarna.”

Vlad Negruzzi, Presedintele Societatii Culturale „Vatra”: “Pentru copiii defavorizati opera si baletul reprezinta un teren necunoscut. Ajunsi in sala de spectacol, ei raman frapati de costumatia actorilor, tonalitatea vocilor, miscarea scenica si subiectul pieselor. Nimeresc intr-o cu totul alta lume decat cea in care traiesc zi de zi. Aceste momente frumoase vor ramane in amintirea lor pentru mult timp inainte.

In cadrul proiectului „Opera si baletul – mai accesibile pentru copiii defavorizati” peste 2000 de copiii din scolile-internat din tara au vizionat un spectacol de opera sau balet, familiarizandu-se cu aceste genuri de arta.


Sursa: fundatia.orange.md