10.12.2010 toate
Studenti de la UTM si ASEM au primit Bursa „Orange”

Ieri, 9 decembrie 2010, in incinta ORANGE Studio a avut loc Festivitatea de premiere a finalistilor concursului „Burse ORANGE pentru studentii de la UTM si ASEM”.

La editia 2010 a concursului, au participat 41 de studenti din ciclul I – licenta, cu exceptia studentilor anului I de studii, sectia zi, de la facultatile Calculatoare, Informatica si Microelectronica (FCIM) si Radioelectronica si Telecomunicatii (FRT) de la Universitatea Tehnica a Moldovei (UTM) si studentii de la toate facultatile Academiei de Studii Economice din Moldova (ASEM). Selectia candidatilor a fost organizata in 2 etape: evaluarea dosarelor si prestatia la interviu. In rezultatul evaluarii dosarelor si prestatiei candidatilor la interviu, Comisia de Experti Independenta a selectat 4 finalisti - bursieri, 2 de la ASEM si 2 de la UTM, care vor beneficia de burse anuale in valoare a cate 1000 USD fiecare.

Liudmila Climoc, Director General ORANGE Moldova: „Concursul Burse ORANGE a fost lansat in cadrul parteneriatelor durabile cu Universitatea Tehnica din Moldova si Academia de Studii Economice din Moldova cu scopul de a stimula studentii sa obtina rezultate frumoasa in cadrul activitatilor curriculare, dar si in activitatea lor profesionala. Orange este o companie social-responsabila. Ofera angajatilor sai conditii bune de munca. Asigura securitatea la locul de munca. Dezvolta programe de stimulare si crestere profesionala a angajatilor. Ofera conditii si sanse egale de angajare pentru toti. Ne exprimam speranta ca multi dintre acesti tineri vor considera Orange cel mai bun angajator si vor alege compania noastra pentru a se incadra in campul muncii.” 

Angela Muset, Director Centrul de Informatii Universitare: „Educatia detine un rol important in societate, care are nevoie de specialisti bine pregatiti in toate domeniile. ORANGE si CIU, prin intermediul acestui proiect continuu si durabil, isi propun sa stimuleze interesul tinerilor pentru studii, pentru a deveni specialisti bine pregatiti si competitivi pe piata muncii autohtone”.

Proiectul „Burse ORANGE pentru studentii de la UTM si ASEM” a fost lansat in octombrie a.c. de catre Centrul de Informatii Universitare cu suportul financiar al companiei ORANGE Moldova.