22.12.2010 toate
81 de studenti de la 17 institutii universitare din tara au primit burse de merit

Astazi, 22 decembrie 2010, au fost facute publice numele celor mai buni 81 de studenti din tara, care vor primi burse in cadrul concursului national „Burse de merit”. Ceremonia de decernare a premiilor a avut loc in incinta Palatului Republicii si a fost sustinuta de catre Centrul de Informatii Universitare, sub egida Consiliului Rectorilor din Republica Moldova, cu suportul financiar al B.C. Moldova Agroindbank SA si al companiei Orange Moldova.

Concursul a avut loc in perioada 15 septembrie – 15 noiembrie 2010, timp in care au fost depuse si examinate 192 de dosare ale studentilor de la 20 de institutii universitare din Republica Moldova. Ca urmare a evaluarii acestora si a prestatiei la interviu, au fost selectati cei mai buni 81 de studenti de la 17 institutii universitare din tara, care vor primi burse de merit:

  • 12 burse de gradul I, a cate 12000 lei,
  • 26 burse de gradul II, a cate 8000 lei,
  • 43 burse de gradul III, a cate 5000 lei.
Cei 81 de castigatori ai concursului au fost selectati de o comisie de experti independenta, constituita din reprezentanti ai comunitatii academice autohtone.

Liudmila Climoc, Director General Orange Moldova: " ”Burse de merit” este cel mai prestigios si mai de amploare program de motivare si sustinere a tinerilor din Republica Moldova pe care Orange il sustine deja al 7-lea an. Prin intermediul acestui program national investim in cei mai talentati tineri din Moldova si contribuim la pregatirea lor profesionala. Este cea mai valoroasa investitie pe care poate s-o faca sectorul privat in dezvoltarea aptitudinilor si talentelor tinerilor din Moldova.

Programul “Burse de merit” este doar unul din proiectele Orange de sustinere a tinerilor. De cativa ani avem un parteneriat strategic cu UTM, iar din 2010 si cu ASEM in cadrul carora oferim burse “Orange” celor mai straduitori studenti, organizam expozitii si traininguri, cream laboratoare de computere, sustinem initiativele acestora si ca exemplu pot aduce concursul “Idei de afaceri”. Iar prin intermediul Fundatiei Orange Moldova, incepand cu 2011 anual vom aloca cate 80 de burse pentru fetele defavorizate din scolile-internat din tara.
Dezvoltarea tinerilor este o prioritate a strategiei noastre de responsabilitate social-corporativa, pentru ca investind in tineri, investim in viitorul tarii
”.

Concursul national “Burse de merit” se afla deja la a XV-ea editie, devenind o traditie frumoasa pentru studentii si comunitatea academica autohtona. Pana acum peste 3600 de studenti au participat la concurs, dintre care 1030 au beneficiat de burse de merit.

“Burse de Merit » a fost lansat in anul 1996 la initiativa Fundatiei Soros-Moldova pentru a incuraja performantele academice, stiintifice si extracurriculare ale studentilor din Moldova. Din anul 2001 aceasta initiativa este sustinuta de Banca Comerciala „Moldova Agroindbank”, iar din 2004 - si de Compania Voxtel SA (acum Orange Moldova). Din anul 2003 concursul Burse de Merit este organizat de Centrul de Informatii Universitare, sub egida Consiliului Rectorilor din Republica Moldova.

Anual, concursul se bucura de suportul mediatic al Companiei Teleradio Moldova, Комсомольская Правда в Молдове, Saptamina, Jurnal de Chisinau, Timpul, Info-Prim Neo si Agentia de publicitate Echim Art.