27.12.2010 toate
Fundatia Orange contribuie la ameliorarea conditiilor de spitalizare a copiilor

In data de 25 decembrie, ziua de Craciun, Fundatia Orange Moldova le-a facut o surpriza frumoasa locuitorilor din nordul republicii. Impreuna cu administratia Spitalului clinic municipal din Balti a inaugurat Departamentul de Pediatrie.

Evenimentul a avut loc in cadrul  proiectului “Asigurarea economiei resurselor termo-energetice si ameliorarea conditiilor de spitalizare a copiilor din nordul Moldovei”, implementat si sustinut financiar de Fundatia Orange Moldova. 

Scopul proiectului este de a asigura un regim de temperatura optim in saloanele spitalului prin schimbarea geamurilor edificiului in care sunt internati copiii.

Maria Neamtu, Sef al Departamentului Pediatrie, Spitalul Clinic municipal Balti: “De la fondare in 1975, in Departamentul de Pediatrie nu s-au facut lucrari de reparatie. Geamurile erau atat de vechi, incat aerul rece de afara patrundea cu usurinta in saloane. Oricat nu ne straduiam sa mentinem temperatura optima, nu reuseam. Acum, insa, dupa schimbarea geamurilor, in saloane este cald, incaperile au aspect placut. Suntem foarte multumiti de rezultatele acestui proiect si recunoscatori Fundatiei Orange pentru ajutor.”

Liudmila Climoc, Director General Orange Moldova, Membru al Consiliului Fundatiei Orange: “Spitalul clinic municipal din Balti este o institutie medicala strategica deoarece este unica de acest fel in nordul republicii. Aici se adreseaza copiii din toate raioanele din regiune. Ei au nevoie de conditii bune de spitalizare, incepand de la apa calda pana la caldura in saloane. De aceea am considerat ca este important sa ne directionam eforturile si ajutorul spre acest spital.

Pentru implementarea proiectului au fost alocate si resursele adunate in cadrul campaniei de colectare de fonduri prin SMS de la clientii Orange pentru repararea Spitalului Clinic municipal din Balti, care s-a desfasurat in perioada decembrie 2009 – ianuarie 2010. In total, in cadrul campaniei au fost adunati 258 776 de lei de la clienti. Fundatia Orange a alocat alti 900,000 de lei pentru implementarea cu succes a proiectului. Multumim clientilor nostri pentru receptivitate si contributia la acest proiect. Va dorim Craciun fericit!”

Anual, spitalul clinic municipal din Balti acorda asistenta medicala specializata de stationar pentru circa 5 mii de copii din intreg nordul tarii.

Fundatia Orange acorda atentie sporita domeniului sanatatii si contribuie la imbunatatirea calitatii asistentei si deservirii medicale in Republica Moldova inclusiv prin investitii in echipament medical performant, asa cum este, de exemplu, tomograful donat Centrului de Radiologie si Imagistica in 2009.

Sursa: www.fundatia.orange.md