14.01.2011 toate
Fundatia Orange incurajeaza modul sanatos de viata in randul copiilor defavorizati

Fundatia Orange Moldova a dotat unul din caminele Liceului-internat Nr. 2 din Chisinau cu bunuri necesare in viata de zi cu zi a copiilor care invata aici in cadrul proiectului „Incurajarea unui mod sanatos de viata in randurile elevilor Liceului-internat Nr. 2 din Chisinau”.

Scopul proiectului este de a incuraja un mod sanatos de viata in randurile elevilor acestei institutii de invatamant, o parte dintre care practica hocheiul pe gheata.

Printre bunurile procurate de Fundatia Orange Moldova si donate liceului sunt: paturi de dormit, dulapuri, rafturi pentru carti, mese, scaune, oglinzi, perne, plapume, covoare, servete de baie, albituri, boilere, televizoare, masini de spalat, aspiratoare, jaluzele, mingi de fotbal, volei si tenis, incaltaminte sportiva si chiar ciorapi pentru copii. 

Fundatia Orange Moldova isi exprima increderea ca aceste bunuri vor contribui la ameliorarea conditiilor de trai a copiilor de aici, ceea ce ii va motiva sa munceasca si mai mult si sa inregistreze noi si noi performante.
Este de mentionat faptul ca o parte din copiii de la Liceul-internat Nr. 2 sunt membri ai clubului de hochei pe gheata „Platina” si deja participa la competitii internationale. Recent, echipa de hochei pe gheata „Platina” a devenit campioana Romaniei la hochei.

Fundatia Orange Moldova contribuie la integrarea copiilor defavorizati in societate prin oferirea accesului acestora la noile tehnologii informationale (crearea laboratoarelor de computere), familiarizarea cu genurile de arta precum este opera si baletul (prezentarea gratuita a spectacolelor de opera si balet), facilitarea accesului la educatie de calitate (prin oferirea de burse de studii) si prin alte initiative sociale.

Sursa: www.fundatia.orange.md