10.02.2011 toate
Scoala -internat speciala pentru copii cu deficiente locomotorii din Hancesti are un laborator modern de computere

Ieri, 9 februarie 2011, Fundatia “Orange Moldova” si Centrul de Informatii Universitare au inaugurat un nou laborator de computere in incinta Scolii -internat speciala pentru copii cu deficiente locomotorii din Hancesti.

Laboratorul de computere este al saptelea lansat in cadrul proiectului “Utilizarea tehnologiilor informationale in institutiile speciale pentru copii cu deficiente fizice si senzoriale”, implementat de Fundatia “Orange Moldova” si Centrul de Informatii Universitare, cu sustinerea Ministerului Educatiei si Guvernului Republicii Moldova.
Scopul proiectului este de a asigura copiilor, in special celor cu dizabilitati, un nivel inalt de educatie prin facilitarea accesului acestora la tehnologiile informationale noi.

Angela Muset, Directorul Centrului de Informatii Universitare: “Scolile beneficiare ale proiectului au fost selectate impreuna cu Ministerul Educatiei. Institutia identifica o sala pe care impreuna si cu suportul financiar al Fundatiei Orange o renovam, o mobilam si o dotam cu echipament tehnic modern. In dotarea laboratoarelor respectam standardele programului SALT, care presupune instalarea a minim 11 computere in sala.”

Liliana Palihovici, Vicepresedintele Parlamentului RM: „”Sunt bucuroasa ca prin intermediul acestui proiect copiii defavorizati vor avea posibilitatea sa utilizeze computerele, ceea ce va contribui la dezvoltarea lor si la imbunatatirea procesului de invatamant. As dori ca toti copiii Moldovei sa aiba posibilitatea sa invete in clase dotate cu computere. Deschiderea unor asemenea laboratoare faciliteaza implementarea programului E-Governance.”

Liudmila Climoc, Director General Orange Moldova, Membru al Consiliului Fundatiei Orange: “Ne propunem sa contribuim la asigurarea unui nivel inalt al educatiei in Republica Moldova prin asigurarea accesului la noile tehnologii pentru copiil defavorizati din regiuni. De aceea, suntem bucurosi sa lansam acest laborator de computere la Hincesti. Facilitarea comunicarii si accesului la informatii sunt prioritati ale strategiei de responsabilitate social-corporativa a companiei Orange Moldova si a Grupului France Telecom.”

In 2011, in cadrul proiectului “Utilizarea tehnologiilor informationale in institutiile speciale pentru copii cu deficiente fizice si senzoriale” va mai fi inaugurat un laborator de computere in Scoala - internat speciala pentru copii orbi si slab vazatori din Balti.
Proiectul a fost initiat in 2008. Pana acum au fost create laboratoare de computere in 6 institutii speciale pentru copii:

  • Scoala-internat speciala pentru copii surzi si hipoacuzici din Cahul;
  • Scoala-internat speciala pentru copii surzi si hipoacuzici din s. Harbovat, raionul Calarasi;
  • Scoala-internat speciala pentru copii cu deficiente locomotorii din Ialoveni;
  • Scoala speciala pentru copii hipoacuzici din Chisinau;
  • Liceul tehnologic pentru copii cu vederea slaba din Chisinau;
  • Scoala republicana medie fara frecventa pentru surzi si hipoacuzici din Chisinau.

De posibilitatile oferite de laboratoarele de computere create cu suportul logistic si financiar integral al Fundatiei Orange Moldova beneficiaza in jur de 1300 de copii.

 

Sursa: www.fundatia.orange.md