28.02.2011 toate
Zdob si Zdub va reprezenta Moldova la Eurovision Song Contest 2011

Trupa Zdob si Zdub este cea care va reprezenta Republica Moldova la concursul Eurovision Song Contest 2011 Dusseldorf, cu piesa "So lucky". Zdubii au fost alesi in cadrul finalei nationale, in urma votului juriului, plus cel al publicului, care a avut posibilitatea sa participe la desemnarea castigatorului prin intermediul SMS-urilor.
Zdob si Zdub au captivat publicul prin carisma si profesionalismul cu care s-au prezentat in timpul show-ului astfel incat au cucerit atat telespectatorii, cat si juriul.

Formatia Zdob si Zdub va reprezenta pentru a doua oara tara noastra la Eurovision. Zdubii au obtinut victoria la doar un punct distanta de favorita juriului, Natalia Barbu, cu un rezultat total de 20 puncte. Membrii trupei au purtat caciuli negre de carlan in forma de conuri, realizate de sotul "bunicai de la Valeni", care le-a adus faima in 2005. In contrast, in scena a aparut o tanara in alb, care s-a plimbat pe monociclu.

Solistul formatiei, Roman Iagupov, a multumit tuturor locuitorilor tarii pentru "increderea acordata" si a promis ca Zdubii vor fi cei mai buni in Germania.

Castigatorii au fost alesi in urma votului juriului format din 12 persoane si a televotingului, care au fost luate in calcul in proportii egale - 50 la 50.

In preferintele publicului lideri au fost Karizma (12 puncte), Zdob si Zdub (10 p.), Pasha Parfeny (8 p.), Natalia Barbu (7 p.), Millenium (6 p.), Boris Covali si Cristina Croitoru (5 p.), Mariana Mihaila (4 p.), Dumitru Socican (3 p.), Valeria Tarasova (2 p.) si Corina Cuniuc (1 p.).
Notele juriului au fost: Natalia Barbu - 12 puncte, Zdob si Zdub - 10, Pasha Parfeny - 8, Millenium - 7 , Boris Covali si Cristina Croitoru - 6, Valeria Tarasova - 5, Aurel Chirtoaca - 4, M-Studio - 3, Karizma - 1.

La show-ul din platoul televiziunii nationale au evoluat in calitate de invitati speciali reprezentantii Bulgariei - Poli Genova si ai Romaniei - trupa Hotel FM, precum si formatia Transbalcanica.

Cea de-a 56-a editie a Eurovision Song Contest va avea loc la Dusseldorf, Germania, in perioada 10-14 mai 2011.

Republica Moldova a debutat la concursul muzical european in 2005 tot cu trupa Zdob si Zdub. Baietii s-au clasat pe locul 6, acesta fiind cel mai bun rezultat obtinut pana in prezent de tara noastra. Si Natalia Barbu a mai participat la Eurovision, situandu-se pe locul 10. Anul trecut, Moldova a fost reprezentata de Olia Tira & SunStroke Project, care au ocupat locul 22.

Liudmila Climoc, Director General Orange Moldova: "In acest an Eurovision Song Contest in Moldova s-a remarcat prin calitatea pieselor si pregatirea la nivel profesionist a participantilor. Cei 25 de concurenti au creat o atmosfera deosebit de calda atat in scena, cat si in culise. Toti participantii s-au expus la maxim in fata publicului, fapt care s-a facut simtit si apreciat de catre telespectatori.
Am reusit sa realizam un proiect pe cinste, cu organizare la secunda, fapt care a conferit o calitate deosebita showul-ui sesizata si apreciata nu doar de spectatori si telespectatori, ci si de participantii la concurs.
"

Orange Moldova al patrulea an consecutiv este partenerul general si exclusiv al acestui concurs.В  Pe parcursul activitatii sale, Orange Moldova a avut mai multe colaborari frumoase de acest gen: Festivalul International de muzica a tinerilor talente "Chipuri de prieteni", concerte cu Goran Bregovic si Cesaria Evora, Geta Burlacu, Studio One, Dan Balan, Pavel si Cleopatra Stratan, Nelly Ciobanu, Scorpions, Lara Fabian si altii.