03.03.2011 toate
Finala Nationala Eurovision 2011 a fost vizionata de de peste 800 000 de telespectatori

Anul acesta, trupa Zdob si Zdub este cea care va reprezenta Republica Moldova la concursul Eurovision Song Contest 2011 Dusseldorf, cu piesa "So lucky".

Zdob si Zdub a captivat publicul prin carisma si profesionalismul cu care s-au prezentat in timpul show-ului. Membrii trupei au purtat caciuli negre de cirlan in forma de conuri, realizate de sotul "bunicai de la Valeni", care le-a adus faima in 2005. In contrast, in scena a aparut o tânara in alb, care s-a plimbat pe monociclu.

Formatia Zdob si Zdub va reprezenta pentru a doua oara tara noastra la Eurovision.

Castigatorii au fost alesi in urma votului juriului format din 12 persoane si a televoting-ului, care au fost luate in calcul in proportii egale - 50 la 50.
Eurovision Moldova 2011 - mai interactiv si mai distractiv

  • In seara finalei, site-ul eurovision.orange.md a avut 11500 de vizitatori dintre care 9000 din Moldova
  • 1200 de persoane au urmarit show-ul Eurovision 2011 online pe eurovision.orange.md
  • pe pagina Orange de pe facebook au fost plasate peste 5000 comentarii

De pe portalul Orange World, piesele Eurovision au fost descarcate de 6200 de ori, dintre care 800 chiar in ziua finalei. Iar pagina wap dedicata concursului a fost accesata de pe telefonul mobil de catre 5821 utilizatori unici din totalul de 23868 de accesari.

Cea de-a 56-a editie a Eurovision Song Contest va avea loc la Dusseldorf, Germania, in perioada 10-14 mai 2011.

Republica Moldova a debutat la concursul muzical european in 2005 tot cu trupa Zdob si Zdub. Baietii s-au clasat pe locul 6, acesta fiind cel mai bun rezultat obtinut pana in prezent de tara noastra. Anul trecut, Moldova a fost reprezentata de Olia Tira & SunStroke Project, care au ocupat locul 22.

Liudmila Climoc, Director General Orange Moldova: "In acest an Eurovision Song Contest in Moldova s-a remarcat prin calitatea pieselor si pregatirea la nivel profesionist a participantilor. Cei 25 de concurenti au creat o atmosfera deosebit de calda atât in scena, cat si in culise. Toti participantii s-au expus la maxim in fata publicului, fapt care s-a facut simtit si apreciat de câtre telespectatori.

Am reusit sa realizam un proiect pe cinste, cu organizare la secunda, fapt care a conferit o calitate deosebita show-ului, sesizata si apreciata nu doar de spectatori si telespectatori, ci si de participantii la concurs."

Orange Moldova este partenerul general si exclusiv al acestui concurs al patrulea an consecutiv. Pe parcursul activitatii sale, Orange Moldova a avut mai multe colaborari frumoase de acest gen: Festivalul International de muzica a tinerilor talente "Chipuri de prieteni", concerte cu Goran Bregovic si Cesaria Evora, Geta Burlacu, Studio One, Dan Balan, Pavel si Cleopatra Stratan, Nelly Ciobanu, Scorpions, Lara Fabian si altii.