17.03.2011 toate
Declaratia de politica in domeniul calitatii, mediului,
sanatatii si securitatii ocupationale si a securitatii informatiei

Suntem o companie de comunicatii, care pune in centru actiunilor sale oamenii, cu visele, dorintele si pasiunile lor.

Ceea ce urmarim este sa le oferim cat mai multe posibilitati de comunicare, interesante si accesibile pentru toti. De aceea, suntem in permanenta cautare, dezvoltam, investim si aducem in Moldova noi produse si servicii avansate, pe care le facem usor de utilizat.

Oamenii si comunitatea sunt in centrul universului Orange. Iar pentru a ne asigura ca oferim tot ce e mai bun, am adoptat criterii exigente de calitate certificate la nivel international.


calitate

La Orange credem ca succesul este garantat atunci cand ceea ce facem corespunde cerintelor clientilor nostri.

Fie ca este vorba de lansarea unor produse sau servicii, elaborarea unor oferte sau deservire, avem mereu in vizor asteptarile clientilor nostri si tinem sa le realizam la cel mai inalt nivel. Scopul principal este cresterea satisfactiei lor si sporirea increderii in produsele si serviciile pe care le oferim prin imbunatatirea continua a calitatii acestora.

In acest sens, ne-am angajat cu responsabilitate:

  • sa purtam un dialog continuu cu clientii nostri pentru a le cunoaste necesitatile;
  • sa identificam solutii optime de realizare a acestor cerinte, operativ si la cel mai inalt nivel;
  • sa respectam cu strictete conditiile de implementare calitativa a produselor si serviciilor noastre si sa le perfectionam continuu.

Alaturi de normele stabilite de legislatia in vigoare, ne conformam criteriilor europene, adoptate de Grupul France Telecom, din care facem parte.

Fiecare proces pe care il desfasuram este in conformitate cu sistemul de management al calitatii prevazut de standardul international ISO 9001:2008.


protectia mediului

Sustinem si suntem alaturi de societate in demersul de protectie a mediului.

De aceea, urmarim ca prin proiectele pe care le dezvoltam sa prevenim poluarea si sa minimizam impactul negativ asupra mediului. Politica noastra in domeniu este stabilita in conformitate cu prevederile standardului ISO14001:2004 si este tradusa in practica prin actiuni concrete, printre care:

  • identificarea aspectelor de mediu si evaluarea impactului asupra acestuia;
  • asigurarea conditiilor de colectare selectiva a deseurilor rezultate din activitatile si procesele noastre, pentru a fi valorificate corespunzator;
  • conformarea cu cerintele legale si alte exigente referitoare la aspectele de mediu ale activitatilor, produselor, serviciilor noastre;
  • reducerea consumului de resurse naturale.

In acelasi timp, ne straduim ca echipamentele noastre tehnice sa indeplineasca si chiar sa depaseasca, acolo unde este posibil, standardele de siguranta nationale si internationale.

Ne asiguram ca toate telefoanele comercializate in magazinele noastre sunt in concordanta cu limitele impuse de norme, inclusiv in ceea ce priveste emisia de campuri electromagnetice.


securitatea informatiei

La Orange intelegem in deplina masura importanta increderii care ne este oferita de clienti. La randul nostru, tindem sa oferim protectie si siguranta celor care sunt alaturi de noi.

De aceea, am ales si am implementat un sistem cuprinzator de management al securitatii informatiilor in conformitate cu cerintele standardului international ISO/IEC 27001: 2005, care se transpun in:

  • respectarea stricta a regulilor de protectie a confidentialitatii datelor de catre fiecare angajat in parte;
  • datele despre clienti sunt accesibile numai persoanelor autorizate din interiorul companiei si accesul la ele este strict monitorizat;
  • integritatea informatiilor este asigurata in cadrul fiecarui proces;
  • toti angajati sunt instruiti si informati sa respecte prevederile politicii de securitate, prevederi care sunt obligatorii;
  • orice activitate suspecta este raportata si investigata;
  • asigurarea protectiei informatiei este supravegheata si coordonata la nivel de fiecare departament;
  • politica de securitate a informatiei este in permanenta evaluata si ajustata pentru a asigura conformitatea acesteia.

Pentru noi, aceasta inseamna un sir de criterii si proceduri rigide de creare, distribuire sau pastrare a informatiei, iar pentru clienti semnifica faptul ca la noi datele lor sunt in siguranta.


sanatatea si securitatea ocupationala

Angajatii fericiti impartasesc aceasta stare cu clientii. De aceea, la Orange oferim un mediu de lucru prietenos, dinamic si sanatos.

Angajatilor le sunt oferite posibilitati de dezvoltare si promovare in cadrul unei companii cu experienta internationala, bazate pe munca in echipa, si, in acelasi timp, siguranta la locul de lucru.

Obiectivele dupa care ne conducem in acest domeniu sunt:

  • identificarea preventiva si controlul pericolelor care pot afecta sanatatea si securitatea ocupationala;
  • asigurarea continua a accesului la instruire pentru angajati;
  • asigurarea conditiilor adecvate de munca pentru toti angajatii;
  • prevenirea incidentelor de munca;
  • respectarea cerintelor legale in domeniul sanatatii si securitatii ocupationale.

Strategia noastra de angajator este implementata si imbunatatita continuu in conformitate cu standardul international OHSAS 18001 : 2007.

Declaratia de politica este evaluata periodic pentru a se asigura ca ramane relevanta si adecvata pentru organizatia noastra si este disponibila publicului.