21.03.2011 toate
Orange - UTM un parteneriat de durata
Laboratorul didactico stiintific "Tehnologii Mobile Orange" si-a deschis larg usile

Pe 19 martie 2011, compania Orange Moldova a inaugurat la UTM un laborator modern de calculatoare. Proiectul este realizat in cadrul parteneriatului dintre institutii lansat in anul 2006 si prevede acordarea asistentei UTM atat in plan logistic, cit si in ceea ce priveste suportul in realizarea tezelor de diploma, Burse Orange pentru cei mai buni studenti, efectuarea practicii de producere, organizarea expozitiilor tematice, suport in organizarea conferintelor stiintifice.

Liudmila Climoc, Director General Orange Moldova:"Acum cinci ani am inceput colaborarea noastra cu UTM si astazi avem la activ mai multe proiecte realizate impreuna. Anual cei mai buni studenti primesc Burse Orange, am reusit sa amenajam deja o clasa cu calculatoare performante, am organizat expozitii in care am prezentat produsele si serviciile noastre, am participat si am sustinut conferinte stiintifice internationale in domeniul telecomunicatiilor. Astazi anuntam o alta investitie majora, de lunga durata, care credem ca va fi un suport esential pentru dezvoltarea atat a procesului stiintifico – didactic, cit si pentru facilitarea procesului de studii la UTM. Este inca un proiect realizat in cadrul strategiei de Responsabilitate Social Corporativa a companiei Orange, o investitie vizibila in domeniul educatiei, si speram ca acest parteneriat va cunoaste noi proiecte si mai interesante."

Ion Bostan, Rectorul UTM :"Suntem foarte mandri de faptul ca am reusit sa stabilim un parteneriat de lunga durata cu Compania Orange Moldova. Acest laborator este al doilea laborator lansat de aceasta companie, aici, la UTM si speram ca astfel de investitii vor contin."

Mihai Moldovanu, Viceprim-ministru :"Lansarea acestui laborator este un exemplu de parteneriat public privat demn de urmat. Prin aceste investii Orange reconfirma inca odata responsabilitatea sa vizavi de tinerii care isi fac studiile in aceasta institutie si care gratie companiei Orange acum au conditii si mai bune de a studia si de a-si extinde si dezvolta capacitatile."

Pavel Filip, Ministrul Dezvoltarii Informationale si Comunicatii:"Societatea informationala spre care tinde RM poate fi edificata doar avand un nivel inalt al educatiei in domeniul TIC si specialisti de performanta. Si noi intentionam prin politicile noastre sa cream conditii atractive de activitate pentru mediul de afaceri, astfel incat specialistii din tara noastra sa fie motivati sa lucreze in Moldova si nu peste hotarele ei. Desigur ca un suport important in acesta directie sunt colaborarile noastre cu Agentii economici care activeaza in aceste domenii. Lansarea laboratorului tehnologii mobile care stimuleaza studiile de calitate este un argument in plus adus interesului intreprinderilor care activeaza in Moldova pentru angajarea tinerilor specialisti care sa posede o pregatire profesionala buna."

Crearea Laboratorul didactico - stiintific Orange a inclus renovarea salii cu o capacitate de 21 de locuri de studii, echiparea acesteia cu utilaj de ultima generatie si dotarea cu mobilier modern.

Laboratorul va functiona in cadrul facultatii de calculatoare informatica si microelectronica. Gratie acestor investitii studentii vor avea acum posibilitatea de a studia discipline ce tin de limbaje de programare moderne, de a beneficia de noile formule de predare, de a face studii cu privire la programarea paralela, cat si studierea retelei de calculatoare si a bazelor de date.